Toestemming vragen voor een oproep in de Facebookgroep Changing Perspective

Wil je een oproep plaatsen in de Facebookgroep van Changing Perspective? Dat kan! Maar mensen die namens een organisatie willen posten zullen eerst toestemming moeten vragen. Op deze pagina lees je hoe je toestemming krijgt.  

Changing Perspective is als onafhankelijke voorlichtingsorganisatie in zes jaar tijd uitgegroeid tot een groep met meer dan 7000 leden. Dat maakt ons een uniek platform waar allerlei mensen samenkomen die op enigerlei wijze te maken hebben met drugs. Dat kunnen dus gebruikers zijn, professionals, preventiewerkers, wetenschappers, bezorgde ouders of mensen die gewoon geïnteresseerd zijn.

Mediaverzoeken

Met enige regelmaat krijgen we verzoeken van mediabedrijven die op zoek zijn naar bronnen. Aangezien Changing Perspective het maatschappelijke debat over drugs wil aanwakkeren, werken we daar graag aan mee. Echter zijn we in de loop der jaren wat terughoudender geworden met het goedkeuren van oproepen door mediamakers, omdat sommige groepsleden zich daardoor minder vrij voelden om openlijk te spreken over drugs. Daarom hebben we de groepsregel dat organisaties eerst toestemming moeten vragen voordat een een post mogen plaatsen.

Kosten

Voor het plaatsen van een oproep vragen we een kleine vergoeding van 10 euro. Dat is de enige vorm van inkomsten die onze stichting heeft, naast donaties die we soms ontvangen. Met de vergoeding voor oproepen kunnen we kosten betalen van bijvoorbeeld de server van deze website en de kosten voor onze bankrekening.

Moderators en bestuursleden krijgen uitdrukkelijk niet betaald voor hun werkzaamheden. Changing Perspective doet alles onafhankelijk, zonder winstbejag en voor het verwezenlijken van de doelstellingen die we hebben vastgelegd als ideële organisatie.

Wat er in de oproep moet staan

Let erop dat voor groepsleden duidelijk is:

  • Wat voor mensen je precies zoekt
  • Waar het item gepubliceerd zal gaan worden
  • Wat het doel is van de publicatie
  • Of het mogelijk is om anoniem te blijven
  • Hoe groepsleden contact kunnen opnemen

Wat we niet toestaan

Bij het plaatsen van een oproep blijven onze groepsregels van kracht. Het is dus niet toegestaan om te refereren aan verkooppunten van drugs, ook niet als het gaat om legale drugs zoals alcohol, tabak of truffels. Andere groepsregels vind je in de groepsbeschrijving van Changing Perspective.  

Toestemming vragen voor een oproep

Je kunt toestemming vragen voor een oproep in de Facebookgroep Changing Perspective door een bedrag van 10 euro te betalen via onderstaande plugin. Als de betaling is gelukt dan word je doorverwezen naar een pagina waar je de oproep kunt opsturen. Moderators zullen de post dan in de groep plaatsen.

Mochten er technische problemen ontstaan, of als er zaken onduidelijk zijn, neem dan contact op met de moderators door een persoonlijk bericht te sturen naar de bedrijfspagina van Changing Perspective.