Over ons

Changing Perspective wil bijdragen aan het publieke debat over drugs. Er woedt namelijk al meer dan vijftig jaar een wereldwijde oorlog tegen mensen die drugs gebruiken, bezitten of maken. Die oorlog heeft juist voor méér slachtoffers gezorgd, in plaats van minder. 

Changing Perspective is in februari 2015 opgericht. In eerste instantie waren we slechts een facebookgroep, maar inmiddels zijn we uitgegroeid tot een voorlichtingsorganisatie die op verschillende platforms te bereiken is. Op deze website proberen we belangrijke informatie over drugsgebruik te verzamelen, checken en samenvatten. Dat is hard nodig, want gebrek aan kennis bij gebruikers leidt tot ongelukken.

Moderators
Zes moderators (Dirk, Lavinia, Steven, Robin, Raoul, Sander en Tom) offeren vrijwel al hun vrije tijd op om groepsleden van de juiste informatie te voorzien. Daarbij laten we ons hoofdzakelijk leiden door wetenschappelijke informatie over drugsgebruik.

Harm-reduction
We hebben altijd oog voor schadebeperkende maatregelen (harm-reduction). We houden namelijk erg veel van onze bezoekers, en we zien hen graag een dagje ouder worden. Natuurlijk heeft het geen zin om ‘just say no’ te zeggen, want dat werkt al decennialang niet. Daarom proberen we lezers er altijd toe te bewegen om op een manier drugs te gebruiken die zo min mogelijk schade veroorzaakt.

Community-driven
Changingperspective.info is ‘community-driven’. De website leunt sterk op bijdragen van leden van de Facebookgroep, bezoekers van de website en andere enthousiastelingen. Zij sturen ons bijvoorbeeld tripreports, foto’s en ervaringen. Bovendien vertellen ze ons hoe drugs in Nederland worden gebruikt, en aan welke informatie nog behoefte is.

Definities
Changing Perspective bedoelt met bepaalde woorden iets anders dan de overheid, nieuwsmedia, belangenorganisaties of burgers. Zo noemen wij alcohol consequent een drug. Om verwarring over de bedoeling van bepaalde woorden op deze website te voorkomen, staan op deze pagina definities van een aantal veelgebruikte begrippen op deze website.

Sponsors
Deze website wordt gesponsord en onderhouden door onze webmaster Sander Scheer en zijn hostingbedrijf Scheer.me.

 

 

Laat ons je mening horen

Of stuur een mail naar [email protected]

Versleutel je bericht met onze public key voor extra veiligheid.