2C-B: ultieme verwarring op de wc (tripreport)

2C-B-ultieme-verwarring-wc-tripreport

Samen met ‘Hendrik’ zou ik op een DnB-feestje 2C-B nemen. Maar omdat hij nog nooit 2C-B had gedaan, namen we het maar op de afterparty. Daar zou het wat rustiger zijn.

Door Serotonino

Ik had om 03:00 uur al een halfje van een 2C-B-pil gepakt zodat ik nog even lekker weg kon zweven op het feestje. Met mijn hoge verwachtingen wist dit verstrooide goedje meteen af te rekenen: al na 20 minuten (natuurlijk op een redelijk lege maag) begon ik me flink vaag te voelen. Vooral het voeren van gesprekken zorgde voor een ontsporende, maar zorgeloze, vibe. Ik snapte niet wat er werd gezegd maar dat maakte ook niet zoveel uit.

Ik besloot, nadat ik buiten een joint had gerookt, weer terug naar de feestzaal te gaan om nog even flink los te gaan, en jongens, wat was dat een goede keus. De snoeiharde drum ‘n bass pompte direct een stroom van energie en euforie door mijn lichaam. Ik ging weer helemaal op in de muziek en na een korte tijd besloot mijn zicht ook maar even mee te doen: alles leek in korte stilstaande fragmenten zich af te spelen. Ik keek om me heen en werd bekogeld met energieke en blije gezichten. Prachtig.

Roadtrippen

Het feest was helaas tot een eind gekomen en het was tijd om naar huis te gaan. We zouden bij een vriend gaan crashen, die slechts tien minuten lopen van het feest af woonde.  Ik had de sleutel van de kamer gekregen en met zijn drieën zouden wij alvast naar zijn woning gaan. Maar toen we buiten kwamen, was ik even compleet verward. Ik heb zeker een kwartier om me heen staan kijken voordat ik besloot dat we maar door moesten lopen.

Visueel begon het leuker en leuker te worden: de straten begonnen te golven en gebouwen werden torenhoog. Ik vond het jammer dat het maar zo’n korte afstand was, ik had graag nog langer buiten willen lopen!

Eenmaal in het gebouw aangekomen kwamen de meisjes in de kamer naast ons maar eens checken hoe het met ons ging. Het was onderhand al 04.00 uur en een van mijn vrienden maakte zich klaar om ook wat 2C-B te gaan nemen. Ik ging al lekker, maar wilde meer: het was tijd voor een extra lading.

‘Wat een mokerslag’

Hendrik had een hele pil genomen en ik had de andere helft van mijn pil achterover gegooid. Dit is waar het in een keer heel snel ging. De tweede lading 2C-B kwam als een kanonskogel aan: plots was de hele kamer vol en voelde het alsof ik vooruit was gesprongen in de tijd. Ik volgde helemaal niks meer van de situatie en probeerde me maar op de visuals te focussen, die overigens dingen alleen nog maar waziger maakten.

Het houten plafond had me nu volledig in zijn greep: golvingen, verkleuringen, patronen, alles kwam erbij kijken en het was achterlijk mooi. De muziek speelde hier een grote rol in (Min & Mal – Violin, thank me later).

Hendrik had al zeker een half uur niks meer gezegd en deed duidelijk zijn best om de mokerslag van de 2C-B over zich heen te laten komen. Zijn eerste keer zou zeker niet de zwakste zijn.

Compleet verstrooid

Mijn gedachten waren veranderd van een vredig bos naar een  festival met alle genres die je je maar kan bedenken. Ik had geen flauw benul meer van wat er aan de hand was en gesprekken voeren was nu toch echt een flinke opgave.

Uit pure verwarring begon ik bepaalde vrienden te appen en spraakopnames te sturen. Ik wist niet waarom ik het deed, maar het voelde allemaal prima. De trip-vibe werd nu gemengd met een lichte MDMA-vibe, wat het allemaal nog leuker maakte.

Bizar toiletbezoek

‘Tijd voor een plasje’, dacht ik. Maar dat bleek niet zo gemakkelijk te gaan. Na een lange reis door het gebouw kwam ik aan bij de WC. Ik hoefde eigenlijk alleen de trap af te gaan, maar dat snapte ik allemaal niet meer.

Maar toen ik bij het toilet aankwam geloofde mijn ogen niet. de pot miste een stuk!

“Trip ik nou zo fucking hard?”, dacht ik bij mezelf. Ik was echter helemaal vergeten dat een van onze vrienden met zijn bezopen kop eerder op de avond een stuk uit de pot had gemaaid met een fles wodka toen hij op zijn gezicht ging. Ik stond daar helemaal verdwaald en trok zonder na te denken de WC door. Het water begon langs de WC af te stromen en alles stond in een keer blank. Met natte poten keek ik om me heen: alles, maar dan ook echt alles was vervormd. De hele ruimte was ‘vloeibaar’.

ultieme-verwarring-wc

Na het bizarre toiletbezoek ben ik maar languit op de bank in de kamer gaan liggen. Hendrik lag languit op een matras. Een paar uur lang stond er techno op de achtergrond. Zo lagen we een tijdje van de trip te genieten, voordat we eindelijk in slaap vielen.

Terugblik

Dit was een enorm sterke en vage trip. De hectische situatie maakte de trip anders dan normaal: het was alsof ik in een videospel zat. Dit maakte alles een beetje uitdagend en spannend. 2C-B heeft altijd al in de smaak gevallen bij mij en dat is na deze trip niet veranderd.

Lees ook onze pagina met veel gestelde vragen over 2C-B