Salvia: een harmonieuze flashmob in mijn hoofd (tripreport)

salvia-harmonieuze-flashmob-hoofd-tripreport

Ik rookte een flinke hoeveelheid salvia en werd meegetrokken in een harmonieuze flashmob die alleen maar in mijn gedachten bestond.

Voorgaande ervaring: wiet, hasj, truffels, paddo’s, LSD, 2-CB, Salvia, MDMA, 4-FA, amfetamine

Ik had al eens eerder Salvia Divonorum gerookt. Maar ik wilde deze keer een wat intensere ervaring. Mijn vriend en ik grepen onze kans toen alle huisgenoten de deur uit waren. We probeerden een aangename sfeer in de slaapkamer te creëren met gedimde lichten en wat rustige muziek.

We wogen de Salvia nauwkeurig af omdat we hiervan extract 40x gebruikten, daarvan rookten we allebei 0,15 gram, wat overeenkomt met 6 gram ‘gewone’ Salvia. Eerst rookte mijn vriend de Salvia, waarbij ik hem assisteerde. Na zijn trip assisteerde hij mij.

Ik lag onderuitgezakt op een aantal kussens, nam een eerste hit van de bong en hield de rook zo lang mogelijk binnen. Meteen na deze hijs begon ik me wat wazig te voelen, een gevoel dat enigszins leek op het effect van een lachgasballon.

‘Weg was ik’

Mijn vriend reikte de bong weer aan. Na de tweede hit werd dit wazige gevoel sterker en het leek alsof er een donkergele lens voor mijn ogen werd geschoven. Ik nam nog een kleine hijs. Op het moment dat ik de bong half onbewust teruggaf vormden zich vanuit de bovenste hoeken van mijn zicht donkere vlekken die langzaam naar binnen en beneden schoven. Weg was ik.

Ik hoorde in de verte wat muziek. Het leek net alsof ik terug was op een festival waar ik de zomer daarvoor ben geweest. Ik stond in de zon te genieten. Ik ging zo op in de ervaring dat ik niet doorhad dat ik aan het trippen was.

Fictieve flashmob

Ik keek naar mijn vrienden terwijl ze een soort flashmob deden. Heel langzaam kwam ik weer terug in de slaapkamer, maar ik bleef het idee houden dat mijn vrienden nog ergens verstopt zaten.  Ondertussen hoorde ik allerlei geluiden (waaronder de muziek) versnellen, vertragen en haperen. Ik wilde overeind komen om te kijken waar mijn vrienden verstopt zaten, maar gelukkig was mijn vriend er om me rustig in bed te laten blijven liggen. Terwijl ik mijn handen en benen ligt bewoog leek het alsof mijn lichaam bestond uit kleine laagjes papier, die als een soort harmonica in en uit elkaar vouwden.

Ik had niet echt een mening over wat er met me gebeurde, maar snapte niet echt wat er aan de hand was. Ik vertolkte mijn gevoel in de volgende verfijnde taal: “huh…?”.

Ik was ongeveer vijf minuten volledig uit de realiteit verdwenen. Uiteindelijk kwam ik weer terug in de realiteit en keek mijn vriend verdwaald aan. Ik kon langzaam steeds beter onderscheiden wat echt was (geweest) en wat niet.

Warme gloed

Er bleef nog een zachte, warme gloed hangen over zowel mijn zicht, als in mijn lichaam en geest. Een fijne meditatieve vibe, waarin ik zachtjes op aarde terug landde. Ik had nog even de tijd nodig om weer te communiceren met mijn vriend over mijn trip.

Het was nu ongeveer 25 minuten geleden dat ik de eerste hit van de bong had genomen. Nog tot we zijn gaan slapen heb ik me relaxt, warm en licht euforisch gevoeld. Dit was tot naar schatting 2,5 uur na inname.

Terugblik

Voor mij was de salviatrip absoluut overweldigend en intens. Ik had niet verwacht dat ik echt compleet weg en niet meer aanspreekbaar zou zijn. Het was geen beangstigende ervaring omdat ik wist wat me te wachten stond bij een hogere dosis. Bovendien was ik in uiterst goede handen en op een plek die ik prettig vind.

De trip was vooral heel raar. Er was echt totaal geen touw aan vast te knopen en het was voor mij ook totaal niet controleerbaar. Ik denk niet dat ik ooit weer deze dosering ga roken, puur omdat het alleen dat ‘huh’-gevoel teweegbracht. Toch vond ik het een hele vette ervaring om een keer te hebben meegemaakt en kijk ik er zeker met plezier op terug. Ook kan ik de fijne, relaxte meditatie-vibe uiterst waarderen.