3-FA: schone energie op de bank (tripreport)

3-FA
Het leek me leuk om eens te experimenteren met 3-FA, gewoon thuis op de bank. Het poeder snuiven deed heel veel pijn, maar ik kreeg er wel redelijk ‘schone’ energie van. 
Jaren terug had ik op enkele forums de research chemical 3-FA (3-fluoramfetamine) voorbij zien komen. Het is een broertje van de bekende 4-FA, maar dan zou het MDMA randje ontbreken, verwaarloosbare serotonine release dus.

Na wat rondgeneus zag ik dat er bijna tegenover amfetamine aanzienlijk minder noradrenaline vrij zou komen. Hier was mijn interesse gewekt, omdat ik dat juist het vervelende van speed vond. Na wat rondgespeur kon ik deze substantie nergens vinden en bleek hij ook volgens vele forumgebruikers van de aardbodem verdwenen, tot ik deze tot mijn verbazing weer online zag een paar weken terug. Mijn interesse in deze stof was zeker nog aanwezig en besloot het aan te schaffen. Tijd voor een report.

Thuis op de bank

Waar: Thuis op de bank leergierig. Wat: 3-FA 50 mg nasaal. Wie: Ik.

Thuis alleen zonder toekomstige verantwoordelijkheid voor de komende 3 dagen bedacht ik me dat dit het ideale moment was dit stofje uit te testen. Als dit soort ideeën eenmaal in mijn hoofd zitten weet ik genoeg en pakte het zakje wat ik een week geleden van een bekende vendor had ontvangen.

50 milligram 3-FA

Met de weegschaal voor de neus strooide ik voorzichtig het poeder erop tot er 50 mg op stond. Ik schepte dit eraf en schoof met een pasje een mooie lijn voor me uit. Rietje erbij en hoppa mijn neusgat in.

AAAAAHHHH dit stofje is uitzonderlijk pijnlijk voor mijn slijmvlies. JEZUS zulke pijn had ik nog niet echt eerder bij een stof meegemaakt. KERNAFVAL dat bedacht ik me bij deze ervaring. Na wat gesputter met beide neusgaten was het gelukt.

T+0:00 Nu afwachten bedacht ik me en hopen op een interessante ervaring.

De eerste tintelingen

T+0:15 Ik voel de eerste tintelingen over mijn lichaam gaan en weet dat het gaat komen. Tot nu toe voel ik me nog erg rustig en zeer benieuwd wat er gaat komen.

T+0:25 Terwijl ik begonnen ben met wat techno muziek te draaien voel ik het steeds sterker opkomen. Heerlijke tintelingen over mijn lichaam die steeds sterker worden. Zeker overeenkomsten met 4-FA maar dan blijft de serotonine euforie uit.

T+0:40 Ik geniet heerlijk van de muziek met een zekere dopamine euforie, zonder inderdaad een opgefokt gevoel van noradrenaline, heerlijk! Precies wat ik verwachtte van deze stof.

T+0:60 Inmiddels heb ik een heerlijk Deadmau5 setje opgezet en ben lekker op de bank gaan liggen. Lekker genieten van de muziek en de tintelingen. Hij lijkt nu op zijn piek te zitten en vind het meer dan genoeg.

T+1:30 Het effect lijkt nu gestabiliseerd en voelt zeer schoon en rustig aan. Een fijn stimulerend gevoel zonder enige vorm van onrust. Ik moet helemaal niks van mezelf en vind het allemaal prima. Mijn hartslag is op een zeer laag niveau in vergelijking met wat gebruikelijk is bij stimulanten in mijn geval.

T+2:30 Nog steeds geen verandering van het effect en voel een lichte honger. Ik besluit een broodje te eten, geen opstandingheid te bekennen en eet deze zonder moeite op. Ook geen last van een droge mond. Zeer opmerkelijk, dit heb ik anders nooit.

T+3:30 Nu voel ik een lichtelijke afname van het euforische effect, maar er is geen impulsieve aandrang om bij te nemen. Ik vind het prima zo en vermaak me prima door wat comments en reviews te lezen over deze chemical.

T+5:00 Het euforische effect is totaal verdwenen maar er is zeker nog wel een stimulerend effect aanwezig. Tijd van relaxen is voorbij en ik ga mijn kamer opruimen. Ideaal lijkt me.

T+7:30 Ik vind het genoeg geweest en wil gaan slapen, helaas heeft 3-FA hele andere plannen want dat lukt nog niet. Ook is mijn hartslag hoger en is er zeker wel een onrust aanwezig. (Noradrenaline komt naar voren die eerst wet onderdrukt door dopa?)

T+8:00 Eindelijk val ik in slaap. Eerder dan gedacht na het gevoel van een half uur terug, maar toch wel langer dan van tevoren gedacht.

De volgende dag

T+15:00 Klaarwakker na een redelijk goede nachtrust. Ik voel een lichte stimulatie van noradrenaline, hartslag hoger dan normaal. Maar dit is gebruikelijke bij Amfetamine bij mij na slaap. Geen kater naast de gebruikelijke “ik heb gister iets gedaan” gevoelens. Wel een lichte hoofdpijn.

T+28:00 Hartslag normaal en ben lekker moe, zeker sneller uitgeput dan normaal, maar is logisch lijkt me. Hoofdpijn ook verdwenen.(lijkt gelinkt aan de druk op mijn hoofd door de hoge hartslag)

Conclusie

Voor mij is dit een heerlijk stofje waar ik zeker voor moet oppassen. Heerlijke dopamine rush die veel meer aanwezig is dan met speed en dat in combinatie met de afwezigheid van een opgejaagd gevoel voelt als de ideale stimulant voor mij. Hier ga ik zeker mee oppassen. Al is de craving voor mij niet aanwezig, is het wel een stofje wat ik vaker zou kunnen aangrijpen.

Ohja pas op met Research Chemicals mensen, je blijft je eigen proefkonijn, het kan nou net bij jou verkeerd gaan. Helaas ben ik daar te nieuwsgierig voor, dus offer ik mezelf maar op het voor jullie te doen. Stay safe!

Geef een reactie