3-MeO-PCE: weinig gevoeld van extreme dosering

3-MeO-PCE

Na een rondje hardlopen besloot ik om eens 3-MeO-PCE uit te proberen. Het lag al een paar maanden bij me op de plank. Ik voelde er weinig van, terwijl ik in totaal een enorm hoge dosering heb genomen. 

Pas op: in dit tripreport worden extreem hoge doseringen gemeld. Volgens Psychonautwiki is alles boven de 20 milligram een ‘heavy dose’. 

Ik, man 63 jaar, 80 kilo, sportief en rook niet. Ik ben bekend met Ketamine, ‘rectal administration’ 400 mg.

Als voorbereiding had ik wat wat fruit (druiven) bij de hand, een flesje water, pen en papier voor mogelijke inzichten en een emmertje, voor als ik niet naar de WC zou kunnen lopen. Videobeelden van ‘electric sheep’ op TV, en eigen muziek over de stereo. Ik was alleen thuis en mijn maag was leeg

Rectaal ingenomen met injectiespuit

Startdosis 9 mg in water opgelost en in injectiespuit (met zelf er een stompe punt aan gemaakt) gedaan. 17.20 uur geplugd (in volkomen lege darm) en gelijk volgende spuit klaargemaakt, dit keer met 11 mg.

Ik had een half uur gewacht, maar nog niets gevoeld of gemerkt. Daarom nam had ik om 17.55 uur de tweede spuit gezet en gelijk de volgende – met weer 11 mg – gemaakt. Het warme gevoel en een iets verhoogde hartslag, bekend van MDMA, kwam licht opzetten, verder niets.

18.25 uur: de derde spuit gezet en direct de vierde met nu 12 mg klaar gelegd. Ik begon me af te vragen of er meer zou gebeuren dan dat de muziek en sfeer me als aangenaam over kwamen, ik had nog geen visuals.

18.55 uur: de vierde gezet en vijfde met 17 mg klaargelegd. Nog steeds rekening houdend met een vergelijkbaar effect als met ketamine blijf ik aandachtig maar er gebeurt nog maar weinig. Ik besluit al het licht uit te doen en ook de TV met de videobeelden, alleen de muziek. Er lijken zich nu lichte tekenen van visualisaties voor te doen.

Wandelen zonder rubberen benen gevoel

Ik zie een nagelvijl liggen en besluit mijn nagels te gaan doen. Dat gaat met gemak en ook het loopje naar de vijfde spuit gaat zonder enig wankelen of ‘rubber benen gevoel’. Ook ben ik inmiddels al twee keer zonder enige moeite naar het toillet geweest. Het geeft wel een heel aangenaam relaxed gevoel.

Ik pak een nieuwe fles rode wijn. Uit de oude haalde ik eerder deze avond nog twee glaasjes. Om 19.10 uur zet ik de vijfde spuit en maak er toch nog een klaar, de zesde met ditmaal 15 mg. Ik besluit dat dit wel de laatste is want ik vermoed dat het ‘spectakel’ wel eens uit kon blijven.

19.45 uur: de zesde gezet. Totaal heb ik nu 75 mg geplugd en ik wandel nog recht door mijn kamer. De druiven zijn inmiddels op en ik heb een poosje met mijn ogen dicht op de bank gelegen, er waren wat visuals maar die waren voor mij vergelijkbaar met 50mg Ketamine, bar weinig dus. Met een pure joint had ik al veel meer lol gehad.

Inmiddels heb ik de TV weer aangezet, het is nu rond half 10 ’s avonds. De beelden en de muziek zijn aangenaam, als er meer personen aanwezig zouden zijn konden we (ik tenminste) een redelijk gesprek voeren. Ik schakel de TV over op de reguliere uitzendingen en blijf hangen bij  Louis Theroux. De personen hebben grote lelijke gezichten, het fascineert me. Het herinnert me eraan dat ik in de off-set van ketamine naar Rico Verhoef tegen Badr Hari heb zitten kijken, ook van die monsterlijke koppen om te zien.

Zonder moeite naar bed

Rond de klok van half één ben ik naar bed gegaan, de trap naar boven koste me geen enkele moeite. In tegenstelling tot ketamine, waarbij er nog een langere tijd een schijnwerper achter je ogen staat, was alles rustig en viel ik in slaap. Ik werd om 4 uur wakker en heb beneden 4 knackertjes gegeten en stukje natuurfilm gekeken. Daarna tot 8 uur geslapen.

Als ik me concentreerde zag ik nog wel een waas van kleine paarse en groene lichtjes de als een lichte mist voorbij kwamen. 9 uur eruit, ontbijt met krantje en koffie met nog wel een latente aanwezigheid van het gisteravond gevoel.

Terugblik en conclusie

Het is nu vier uur in de middag terwijl ik dit stukje voor jullie tik. Ik hoop dat jullie er wat mee kunnen, voor mij hoeft 3 Meo-PCE niet meer, de voorraad die ik nog heb gooi ik weg, ik wil het niet eens weggeven aan mijn vrienden. Succes met de informatie.

Nog een tip: vooraf veel en vooral olierijk eten belemmerd de werking van dit soort middelen, daarom het advies zo min mogelijk vooraf te eten. Zo heb ik eens een hele gram ketamine weggewerkt zonder resultaat. Nu komt het. Mijn idee en ervaring is dat als je wilt dat je trip stopt neem dan een grote slok olijfolie, ik weet het klinkt afschuwelijk maar het werkt (bij mij) prima.

Let op: bij research chemicals zoals 3-MeO-PCE raden we aan om nooit bij te pakken als je niks voelt. Het kan zijn dat het effect van een drug pas later komt opzetten. Soms komt ook ‘mislabelling’ voor, waardoor er per ongeluk een andere stof in een zakje zit dan verwacht. Lees meer tips in onze Gids voor Bewust gebruik van Nieuwe Drugs

Geef een reactie