2C-C: Een warm psychedelisch bad (tripreport)

2C-C

2C-C is een van de laatste stoffen uit de reeks fenetylamines die ik nog wil proberen. Alexander Shulgin is er in zijn boek PIHKAL niet erg positief over: nauwelijks therapeutische waarde. Toch ben ik nieuwsgierig, net zoals hij ooit was. 

Vorige ervaringen: 2C-B, 2C-D, 2C-E, 2C-P, LSD, paddo’s, etc.

Door Anoniem

Het is de dag voor Koningsdag wanneer ik ineens besluit om 2C-C te nemen. Ik had het al een tijdje in mijn stashbox liggen. Maar tot nu toe was er geen geschikt moment om deze 2C-x te proberen. Totdat ik me ineens realiseer dat er tijdens Koningsnacht altijd goede feestjes te vinden zijn.

Ik raadpleeg opnieuw de research die ik eerder had gedaan. Hoeveel moet je ookalweer nemen van dat spul? Ik wist in ieder geval dat je van deze stof iets meer moet nemen dan de andere 2C-x. Shulgin was gestopt met testen bij 40 milligram. Maar ik lees online genoeg verhalen van mensen die een hogere dosis nemen. Ik besluit het aan de lage kant van een hoge dosis te houden. Die 40 milligram zal prima zijn.

Industriegebied

Ondertussen hoor ik vanuit mijn netwerk dat er een goed feestje ergens op een industrieterrein van Amsterdam gaande is. Het is gelukkig niet zo ver van waar ik verblijf, dus ik kan gewoon op de fiets. Ik besluit dat het een beter idee is om de 2C-C pas in te nemen wanneer ik op het feest ben. Ik heb geen zin om onderweg trippend te verdwalen.

Het feest blijkt in een enorme verlaten fabriekshal te zijn. Er staan wat auto’s in het complex geparkeerd. Achteraan de loods staat een grote muur speakers. Of beter gezegd, twee grote muren speakers. Als ik binnenkom lijken er al een paar duizend mensen te zijn. Het is moeilijk te zeggen want het is overal pikkedonker.

Rommelende maag

Het duurt ongeveer een half uur voordat mijn maag begint te rommelen. Het is niet eens echte misselijkheid. Maar het is wel dat typische gevoel in je maag dat je altijd krijgt vlak voordat een psychedelicum begint in te slaan. Een beetje argwanend laat ik een boer, maar er blijkt niks vanuit mijn maag mee te komen. Gelukkig maar.

Het uur daarna zit ik de hele tijd opgewekt te praten met onbekenden. Ik ben gewoon even naast ze gaan zitten om een joint te roken. Het lijkt erop dat ik eventjes bruis van de positieve energie. Maar ik weet niet zo goed of dat door het feestje komt, of door de 2C-C. Misschien een beetje van beide. Het is in ieder geval erg gezellig.

Warm psychedelisch bad

Het is best koud buiten, maar mijn lichaam gloeit. Dat lijkt ook het beste woord ervoor te zijn, gloeien. Het voelt een beetje alsof je koorts hebt, maar dan op een fijne manier. Misschien kan ik het beter met een warm bad met psychedelische gelei vergelijken. Ik weet niet precies hoe ik het moet zeggen. Maar het voelt best prettig. De misselijkheid is weg en voel me een beetje loom.

Ik ben naar het midden van het publiek gelopen. Ik ben best wel hard aan het trippen. Toch zie ik bijna geen visuals omdat het donker is. Om en Om flitsen de stroboscopen en dan zie ik heel even wat er naast me gebeurt. Omdat het licht telkens van een andere kant komt, raak ik totaal gedesoriënteerd. Af en toe zie ik een hoofd, een arm of een ander lichaamsdeel oplichten, maar ik heb geen idee hoe ver het van me vandaan is. Bij elke nieuwe flits ontdek ik weer een nieuw persoon die naast me bleek te staan. Het voelt alsof ik door een soep van lichaamsdelen en tekno aan het drijven ben. Normaal houd ik totaal niet van stroboscopen, maar de 2C-C maakt er wel een heel aparte ervaring van. Ik drijf lekker verder in mijn warme donkere gelei met stukjes mens.

Come-down

De piek duurt maart erg kort, een uurtje ofzo, misschien net twee uur. Al vrij snel zijn de effecten  weer aan het afbouwen. Ik baal wel een beetje dat ik in zo’n donkere hal sta, want nu zijn er weinig dingen die ik kan zien vervormen. Als ik even naar buiten ga zie ik bladeren van bomen zichzelf in een bloemfiguur vouwen. Toch heb ik niet echt zin om er lang naar te kijken. Ik wil eigenlijk alleen nog maar een beetje zitten en kijken.

Ik ga bij een groepje mensen zitten, maar ik ben lang met meer zo gezellig als voorheen. Ik zit er eigenlijk alleen nog maar een beetje bij. Maar ik vind het ook niet echt erg. Ik hoef alleen maar te zitten en vind de rest wel prima. Mijn hoofd is leeg en mijn lichaam voelt nog een beetje warm en zacht. Prima zo.

Rond half zeven ben ik weer nuchter, ongeveer 4,5 uur nadat ik de 2C-C heb ingenomen. Shulgin had gelijk. Voor therapeutische doeleinden lijkt 2C-C me niet zo geschikt. Het maakte vooral mijn hoofd leeg. Maar juist daarom is het misschien wel een ideaal recreatief tripmiddel. Het voelt ook nog eens lekker in je lichaam. Dat is weer eens wat anders dan al die misselijkheid en buikpijn van de andere psychedelica. 2C-C staat zeker ergens bovenaan op mijn lijstje van favoriete 2C-x.

 

Geef een reactie