4-FA: slapeloosheid na het feestje (tripreport)

4-FA-slapeloosheid-feestje

Ik was het eigenlijk niet van plan, maar nam toch een capsule 4-FA tijdens een feestje. Op de after nam ik wat speed erbij. Maar toen kon ik natuurlijk amper meer slapen.

Door Anoniem

Lees ook: 4-FA veelgestelde vragen (F.A.Q.)

Aan het begin van de avond was ik niet van plan om 4-FA te nemen. Ik begon de avond met een enorme lijn ketamine en kon toen een uur niet bewegen. Needless to say had ik geen zin meer in keta. Maar de avond was nog jong, toen de keta weggezakt was nam ik toch maar een capsule. Volgens mij zat er ongeveer 90-100 milligram 4-FA in, ietsjes meer dan het aanbevolen dosis voor mijn gewicht (50-55 kg). Ik had niet heel veel gegeten dus hij tikte vrij snel in, ik schat na een half uurtje.

Veel energie en adrenaline

Nu heb ik al vaker 4-FA gebruikt dus ik wist wat ik kon verwachten. Veel energie, adrenaline, verhoogde bloeddruk en een opgewekt gevoel. Ik snap aan de ene kant wel waarom mensen het xtc-light noemen, maar aan de andere kant ook totaal niet. Je krijgt niet echt dat gevoel van saamhorigheid (heb ik nooit gehad, ook niet van MDMA) maar wel een beetje een praatkick. Je kunt de bijeffecten wel vergelijken met die van xtc. Strakke kaken (niet schaatsen) en vergrote pupillen.

Dansen gaat heel lekker aan de 4-FA omdat je meer energie hebt en ook echt zin hebt om te dansen. Maar stilzitten en een praatje maken lukt ook prima omdat je vrij helder blijft en niet snel controle verliest met de juiste dosering.

Bijpakken wordt sterk afgeraden omdat mensen bij herdoseren last krijgen van langdurige slapeloosheid. Toch nam ik zo’n 3 á 4 uur na de eerste dosis een extra halve pil (ook 4-FA). Je merkt natuurlijk wel dat je energie op een gegeven moment opraakt. Na het uitwerken van de 4-FA word ik vaak een beetje moe (maar kan niet echt slapen) en vooral wazig. Nu heb ik dit ook na xtc en MDMA en is die “kater” en vaagheid als het uitwerkt echt 20 keer erger, al helemaal als je daarna pep gaat snuiven op een after, wat veel mensen doen.

Lijntje pep erbij

Na het feest op een after een lijntje pep gesnoven te hebben om wakker te blijven zodat ik na de after naar huis kon, dat was een slecht plan. Als je al vaag bent van de uitwerking van 4-FA maakt pep alles erger. Totaal niet verhelderend. Daarna kon ik uiteraard amper slapen, wel kreeg ik een heel zweverig trippy gevoel als ik mijn ogen dichtdeed en je kunt nog goed genieten van muziek.

Ik heb dit tripreport voor jullie geschreven omdat er nog geen trip report over 4-FA was. Ik heb al vaker 4-FA gebruikt en heb me er goed over ingelezen. Dit zal vast niet de laatste keer zijn geweest.

 

Lees verder: ik zocht mensen die experimenteren met 4-FA

Geef een reactie