Speed: energie voor tien op ADE (tripreport)

speed-energie-voor-tien-ADE-tripreport

Vandaag was het eindelijk zover. Iets waar ik al maandenlang naar uitkeek: Amsterdam Dance Event. Een beetje speed zou me de nacht wel door helpen.

Door Anoniem

Lees ook: Amfetamine veelgestelde vragen (F.A.Q.)

Ik had uiteraard weer voor geen meter kunnen slapen (partystress). Daarom begon ik mijn dag with a little pinch of snelheid, ofwel; speed, net even om dat ongeslapen randje er af te halen. Eigenlijk merk ik er niet echt zoveel van. Het is niet dat het je gehele perceptie van de wereld veranderd. In tegendeel juist. Ik word er alert van, niet meer moe.. Ik krijg zin om te feesten!

Eerst wacht mij nog een treinreis van een uurtje plus pendelbus, maar dit overleef ik wel. Ik heb afgesproken met mijn twee zussen, broer en twee vriendinnen op Sloterdijk, vanaf daar namen we de Pendelbus.

Twee sleutelpunten speed

Rond een uur of 12.15 waren we binnen. Het is nog erg rustig. Maar dat mocht de pret niet drukken. Op naar de Dixie’s, twee sleutelpunten it is. Ik had zowel oude (paar weken oud) als nieuwe pep (de nacht ervoor gedroogd).

De nieuwe was op zijn zachts gezegd nogal heftig, traanogen to the mega max. Maar zodra ik de Dixie uit loop voel ik me TOP, ENERGIE VOOR TIEN! Hey ho let’s go!

“Ik ga als een raket, dansen is tweede natuur geworden”

Ik ga als een raket, dansen is tweede natuur geworden, ik voel mij opgePEPt, kletsen gaat me gemakkelijk af. Ja, speed is een fijne drug om te gebruiken op festivals.

Elke twee à drie uur neem ik over het algemeen twee sleutelpunten. Op één been kan je ten slotte niet lopen, wordt doorgaans gegrapt.

Voors en tegens

Het voordeel van pep voor mij is dat de perceptie van de omgeving/mensen helemaal niet verandert maar ik voel me wel alert, wakker, ik heb bergen energie, ik word kletserig, het is goedkoop en IK HEB D’R ZIN AN! In die zin, alleen maar voordelen. Maar er zitten zeker toch nadelen aan.

Het nadeel van pep is wel, het smaakt smérig, het kan branden in je slokdarm als het daar terecht komt en wat ik echt een ontzettend groot nadeel van pep vind, is dat ik er heel slecht van kan slapen. Dit is de reden waarom ik het soms laat staan, omdat ik er makkelijk 48 uur van wakker blijf als ik twee goede punten neem. Dit is wel iets waar je rekening mee moet houden. Ik weet dat ik hier heel gevoelig voor ben, ik ken namelijk mensen die na een dikke dijk alsnog in slaap vallen. Maar bij mij is dat helaas niet het geval.

Slaaptekort

Pep kan mij daarom dus wel een flinke kater bezorgen, in verband met slaapgebrek, dit is wel iets om over na te denken als je het besluit te gebruiken. Ik moet echt goed opletten dat ik niet te laat nog pep bijneem, zodat ik niet aan het begin van de werkweek als een zombie op kom dagen. Daar wordt niemand blij van.

Ik ben zelf nog nooit slecht op pep gegaan gelukkig. Pep kan voor hartkloppingen, paranoïde gedachtes en een droge katoenmond veroorzaken. Sommige mensen krijgen zelfs last van een psychose. Het is dus zeker geen goedje waar je mee moet spelen. Ik heb verhalen van mijn omgeving gehoord van mensen die door hartritmestoornis/hartkloppingen naar het ziekenhuis zijn afgevoerd. Dus denk alsjeblieft even goed na voordat je weer even opschept. Het is tenslotte geen poedersuiker.

Geef een reactie