Doe mee aan de tripreport wedstrijd

Changing Perspective is opzoek naar jouw verhaal! Heb jij de afgelopen tijd een supermooie lsd-trip gehad, heb je voor het eerst een jointje gerookt of een net iets te heftige XTC ervaring gehad wat het perfecte voorbeeld is van hoe het niet moet? Deel deze ervaring dan (anoniem) met ons en maak kans op het boek How to Change Your Mind van Michael Pollan.

Tripreports kun je inzenden tot 2 november. De moderators zullen dan de drie beste, mooiste of populairste uitkiezen en jullie laten stemmen wie de winnaar is via een poll.

Betrouwbare informatie over drugsgebruik is vaak moeilijk te verkrijgen. Tegenwoordig is het helemaal lastig, omdat er jaarlijks tientallen tot honderden nieuwe drugs op de markt verschijnen. De verschillende stoffen worden sneller op de markt gebracht dan dat er onderzoek naar gedaan kan worden.

Veel verschillende drugsverhalen

Daarom zijn tripreports een belangrijke manier van informatieverschaffing. Op deze website proberen we van elke drug minimaal één drugsverhaal op de website te plaatsen. Maar het liefst hebben we veel verschillende tripreports van elke drug. Want iedereen kan natuurlijk een andere ervaring meemaken. Er kunnen ook enorme verschillen zitten in hoe iemand een drug beleeft. Die verschillen worden pas duidelijk als je veel verschillende tripreports met elkaar kunt vergelijken.

Daarom vragen we jou om een bijdrage. Laat ons weten hoe je trip of space is verlopen!

De ideale vorm van een tripreport

Een ideaal tripreport voldoet aan een aantal voorwaarden. Die voorwaarden moet je zien als een leidraad. Je hoeft je er niet aan te houden. Als je vindt dat het anders moet, dan mag dat, op de voorwaarde dat het fijn leest.

Het perfecte tripreport is chronologisch geschreven en is voorzien van tijdsaanduidingen. Het begint met een intro van maximaal 3 zinnen die antwoord geeft op de vragen ‘wie, wat, waar, wanneer, waarom’. Onder de intro volgt een korte beschrijving van de situatie, de voorbereidingen die je hebt getroffen, de eerste effecten, een beschrijving van de piekervaring, de na-effecten en een terugblik naar de gehele ervaring.

Probeer verhalend te vertellen. Beschrijf wat je voelt, ziet, hoort, proeft, denkt en ervaart, en niet wat er gebeurt (‘show; don’t tell’). Als je het moeilijk vindt om de juiste woorden te vinden voor wat je ziet en ervaart; kijk dan eens bij de Subjective Effects Index van Psychonautwiki.org.

Dat alles in een verhaal van ongeveer 600 – 1200 woorden. Denk daarbij: korter is meestal beter.

Moderators denken mee

Moderators van Changing Perspective denken altijd even mee met ingezonden tripreports. We kijken of het verhaal misschien iets korter kan, we proberen de leesbaarheid te vergroten, we verbeteren taalfouten en we gieten het verhaal in een vorm die goed past op deze website door tussenkopjes te plaatsen en een afbeelding erbij te zetten.

Helaas kunnen we niet beloven dat we alle inzendingen publiceren. Een voorwaarde is bijvoorbeeld dat het verhaal representatief moet zijn voor de doelgroep. Onze leden moeten het kunnen gebruiken voor informatieverschaffing.

Anoniem of met naamsvermelding

Drugsverhalen worden in de regel zonder naamsvermelding geplaatst. Naamsvermelding (ook een alter-ego) is mogelijk indien daarom gevraagd wordt.

Het is ook mogelijk om tripreports volledig anoniem in te zenden. Dat kan bijvoorbeeld door gebruik te maken van het onderstaande contactformulier. Als je niet wil dat wij weten wie het verhaal heeft ingestuurd, vul dan gewoon ‘anoniem’ en ‘[email protected]’ in. Het kan daarbij verstandig zijn om het bericht versleuteld naar ons toe te sturen zodat het niet onderschept kan worden. Bekijk ook onze pagina over hoe je berichten veilig versleuteld naar ons toe kan sturen (klik hier).

Let wel op: bij anoniem ingezonden tripreports kunnen we niet communiceren over verbeteringen die worden aangebracht.

Stuur een afbeelding mee!

Dankzij onze community hebben we inmiddels een aardige database met foto’s van drugs weten aan te leggen. Toch komen we altijd afbeeldingen tekort op de website. Het is niet verplicht, maar we waarderen het enorm als je ook een foto meestuurt met het tripreport. Denk er daarom aan om een zelfgemaakte (!) foto mee te sturen. Afbeeldingen worden altijd zonder metadata op de website geplaatst, zodat die niet (of heel moeilijk) te herleiden zijn.

Let even op de afmetingen van de foto. We kunnen alleen horizontale, liggende foto’s gebruiken als uitgelichte afbeelding bij tripreports. De ideale afmetingen zijn 1280 x 850 pixels of een foto met de verhouding 16:10.

Insturen doe je zo

Tripreports kan je insturen via het contactformulier hieronder. Als je anoniem wil blijven; kijk dan even bij de tips hierboven onder het kopje ‘anoniem of met naamsvermelding’.

Het is ook mogelijk om tripreports in te sturen via ons e-mailadres: [email protected]

Bovendien zijn moderators via PM op Facebook te bereiken als je even wil overleggen.

 

Stuur jouw tripreport (anoniem) naar ons!