Cocaïne & GHB: De eenwieler op het touwtje (tripreport)

cocaine-ghb-eenwieler-touwtje-tripreport

Het is vrijdagavond. Het weekend is weer aangebroken en heb na vandaag drie dagen vrij. De party van Laura staat op de planning vanavond. Wat zal ik eens gaan nemen..?

Door Gonzo Soldado

De laatste weken heb ik rustig aan gedaan. Dit betekent dat de avond open staat voor avontuur. Ik weet dat Laura houdt van leipigheid dus ik bereid me alvast voor…

Wat is de substance van de avond? Ik app Ronny om te checken of hij in is voor acid. Hij twijfelt omdat er weing mensen in zijn om te joinen. Hij herinnert mij aan het acid-complex waar we de laatste tijd in zijn beland. Als wij aan de acid gaan projecteerden we onbewust oordelen over de anderen heen omdat zij nog coke of speed deden. Als wij dan op een complex filosofisch niveau zijn door de LSD, voelden wij ons hoger en creëerde we onbewust een sociale kloof. Alsof we van verschillende kampen zijn. 

Een deel daarvan is een hulpmiddel om onszelf weg te houden van de uppers, als je iets belachelijk maakt verliest het zijn aantrekkingskracht. Maar onze vrienden ervaarden dit als onprettig en het zorgde voor onrust in de groep. Iemand had de ballen om dit aan ons te melden nadat hun er al een tijdje mee zaten en er onderling over spraken. Op een gegeven moment namen wij alleen nog maar acid en namen onze eigen vrienden dan sneaky xtc, speed of coke en ontweken ons op feestjes omdat ze ongemakkelijk werden van onze interne onuitgesproken judgement. Ze konden het gewoon voelen. Na het ontvangen van deze feedback en een periode van zelfreflectie hadden we voorgenomen voorlopig even alleen nog acid te nemen in een groep met alleen trippers. Interessant dat er bij een ego-dissolving psychedelica als lsd toch weer een soort van ego kan ontstaan als je niet oppast.

Geen acid dus

Geen acid dus vanavond. Even oriënteren. Ik trek de drugsla open. Hmm… Ik neem maar gewoon wat verschillende middelen mee, dan kan het nog alle kanten op. Een pakje sos, een beetje speed, wat 2cb’tjes, een flesje G en een grammetje K. 

Ik pak mijn creatieve cadeautje wat ik in elkaar heb geknutseld voor Laura en drop langs Freddy, we zouden samen heen gaan. Hij is een stick aan het roken met Mo’tje. Hij paast de joint aan mij door als ik plaats neem op de bank. Amnesia haze.

“Nee bedankt maat, ik ben even gestopt. Ik word steeds vaker paranoia van wiet en ben dan nog 2 dagen sociaal gehandicapped achteraf”
-“Ja wow! Dat heb ik ook man, kut is dat. Ik was eigenlijk gestopt maar ben nu al weer 3 dagen achterelkaar aan het blowen” zegt Freddy.

We socializen wat en drinken een biertje. Mo’tje gaat niet mee dus we groeten hem en gaan richting Laura.

Onderweg biedt Freddy mij een tikkie sos aan. Hij heeft een poos geleden een blokje 81% pure sos gehaald zodat hij en onze vriendenkring schone stash hebben als snuiven op de planning staat. Gelukkig, want die levamisol-bende ga ik helemaal bad op.

“Nee bedankt, ik word skitzo van sos zonder downer”
Hij lacht.
-“Jij wordt overal skitzo van”
“Haha klopt, vooral van koffie”

Feestje bij Laura

We komen binnen op het feestje en ik feliciteer Laura. Ze is super blij met haar cadeau’tje. Heerlijk om na een week hard werken weer lekker onder mijn vrienden te zijn.

Ik merk al dat amfetamine en GHB de overhand hebben op het feestje vanavond. 

Ik neem één klein wit wijntje en beland met Ronny in een brainstorm wat voor ons de substance van de avond wordt. Er zijn een aantal mensen die wij niet kennen dus ketamine en 2C-B vallen al af. 

“Ik ga niet aan de speed hoor, dan zit ik weer 3/4 dagen in een dopamine-dip” zegt Ronny fel.
Ik lach, “dan blijft er maar weinig over hè”

Dan maar cocaïne

Het wordt dus sos vanavond. Omdat coke voor mij alleen maar aangenaam is met een downer (mijn vermoeden is dat veel mensen dit zo ervaren en daarom iedereen er altijd alcohol bij drinkt) pop ik eerst een G’tje. 2 ml. Netjes afgemeten in mijn shotglaasje met milliliter-streepjes (eigenlijk bedoeld voor plantenvoeding). Ik sla hem op in mijn Pill Monitor app om goed te weten hoe laat ik wat gedoseerd heb.

Een extra uitdaging voor de sos is dat Jake er ook is, hij gaat binnenkort naar de kliniek intern. Het liep een beetje uit de hand voor hem. Hij wil niet meer gebruiken. Sterke beslissing om er een einde aan te brijden. En ik wil hem niet op ideeën brengen…

Na een half uurtje begint de G in te werken en ik glij lekker door de sociale matrix heen. Mijn babbel is vlotter, ik voel mij ontspannen, relaxed en vrij. Alles is luchtig en bekijk het leven met humor.

Nog een half uurtje later voel ik mij klaar voor een eerste tikkie. Ik neem twee puntjes op het toilet en voel het gelijk. Mijn neus verdoofd, een aangename maar subtiele rush trekt door mijn hoofd heen en ik voel mij scherp. 

De eenwieler over een touwtje

De combinatie van GHB en cocaïne werkt voor mij persoonlijk heel goed. Het is wel bloedlink. Ik visualiseer het als met een éénwieler over een touwtje heen fietsen, heerlijke rush maar je kan links én rechtsom vallen, mogelijk zelfs je nek breken. Enerzijds voel je door de G de sos minder en heb je als je niet op let kans dat je te veel coke neemt. Als de G dan uitwerkt heb je een veel te hoge hartslag en mogelijk paranoia of angsten. 

Anderzijds voel je door de coke de G veel minder dus heb je daarbij ook kans dat je te veel neemt. Als je dan te veel G hebt genomen en de sos werkt uit kun je opeens out gaan en wakker worden in het ziekenhuis, of erger. Om deze redenen hou ik altijd obsessief secuur bij hoeveel en wat ik neem op welk tijdstip. De key zit hem voor mij in het laag doseren van beide. De twee middelen levelen elkaars werking toch uit dus hoog of laag, de sweetspot zit hem in de verhouding, niet in de hoogte van de dosis. Naar mijn idee loop je met hogere doseringen alleen maar onnodig veel risico.

Ik duik terug het feestje in en we belanden in intense gesprekken over voeding, positief denken, je dromen najagen en de balans vinden met recreatief gebruiken.

Peer pressure

In mijn ooghoeken zie ik Freddy ongegeneerd een nakkie nemen waar Jake bij staat. Oei. Bad news. Hij zal er wel niet van afweten. Ik neem Freddy even apart en licht hem in over Jake’s situatie, dat hij naar de kliniek gaat en helemaal niet meer wil gebruiken.

“Dat meen je niet?!” zegt hij veel te geshockt.
-“Wat is er?”
“Ja, je weet vast al genoeg…”

Kutzooi. Hij had hem dus net wat sos gegeven. Fuck. Het blijft een verraderlijk stofje. De aantrekkingskracht en de drang kan intens zijn. Ik ken weinig stoffen die zo’n verslavende werking hebben. Experimenteren met coke vergt stevige discipline. Als je een zware tijd hebt of emotioneel dingen te verwerken hebt is er toch die kans op afglijden. Dit gesprek moet op een later moment gevoerd worden, nu is het feest.

Nog een beetje G

We chillen en we lachen. Na precies 1 uur en 3 kwartier drop ik mijn 2e G’tje. 1,5 ml. Eerst in de app opslaan, dan pas nemen, dat is mijn regel. Niet iedereen is zo secuur. Ondertussen ligt Freddy op de bank te zweten omdat hij te veel G heeft genomen. Hij wordt verzorgd door de meiden met een glaasje cola en een washandje op zijn voorhoofd.

Na het inwerken neem ik nog een paar tikkies. Iedereen is al op een dusdanig level dat de lijnen op tafel liggen en niemand meer stiekem op het toilet neemt. 

Het is gezellig. Heerlijke gesprekken van diep tot onzin. Ik neem nog een paar tikkies en vergeet de tijd. In de keuken krijg ik van een maat een aantal x een flinke sleutel onder mijn neus. Op een gegeven moment word ik een beetje edgy… Een ongemakkelijk gevoel. Fuck, ik moet ook gewoon op mijn eigen tempo blijven snuiven. Gul en goed bedoeld van die maat, maar ik ben gevoeliger als hem. Zijn tolerantie is een stuk hoger. Ik kijk op de klok. Ook nog eens 2,5 uur later… Dit is dus het ding. De sos heeft nu de overhand van de G waardoor ik mij wat gejaagd voel. Maar goed, altijd liever te weinig G dan te veel. De kunst voor mij is om het precies zo te timen dat je in de sweetspot beland en blijft. Ik neem nog 1,5 ml G bij en binnen 15 min ben ik weer in “balans”.

In de sweetspot dans ik door het feestje heen. Heerlijk even losgaan op de beat. Twee kleine lijntjes nog en voer nog wat heerlijke gesprekken. 1 uur en 3 kwartier later neem ik mijn laatste G’tje. 1,5 ml. Vanaf nu neem ik geen sos meer anders kan ik straks niet slapen.

Als de drugs uitgewerkt zijn ga ik op huis aan. Ik geef iedereen een knuffel en bedank Laura en iedereen voor dit heerlijke feestje.

Dominant typetje is het ook, die sos. Ik lach hem keihard uit.

Eenmaal thuis pop ik een Griffonia-extract (natuurlijke bron van 5-HTP) capsule om de crash te verzachten. Ik weeg mijn sos. Er is zo’n 200 mg verdwenen uit mijn pakje maar heb ook wat uitgedeeld dus schat zo’n 130 a 150 mg coke genomen te hebben in totaal. Zo starend naar het glinsterende witte poeder schiet er een gedachte door mijn hoofd heen nog een lijntje te leggen. Ik lach de gedachte hardop uit, schaterend! Dominant typetje is het ook, die sos. Ik berg alle middelen weer netjes op in de drugsla en duik op de bank met een relaxte beat en een dekentje om dit trip-reportje te schrijven.

Banaantje erin. Vitaminepil. Magnesium, zinc, visolie. Flesje water. De crash valt gelukkig mee.

Nu maar eens naar bed, het is mooi geweest 😉

Wel eerst nog even een heerlijk warme douche pakken en mijn neus spoelen.

Verder lezen

Lees ook cocaïne veelgetelde vragen (F.A.Q.)

Of lees GHB veelgestelde vragen (F.A.Q.)

En lees anders nog even deze combinatiegids