GHB met wat vrienden in de technoclub (tripreport)

GHB-met-vrienden-in-de-school

Op 1 oktober ging ik met wat vrienden naar een technoclub in Amsterdam. Ik had zin om die avond wat te gebruiken maar ik wist nog niet helemaal zeker wat. Uiteindelijk is dat GHB geworden.

lees ook: GHB Veelgestelde vragen (F.A.Q.)

Vroeger was ik zeer anti-GHB. Dit omdat ik een hoop mensen er verschrikkelijk slecht op heb zien gaan, inclusief mezelf. Maar na vaak experimenteren en het doen met de juiste mensen rond je heen, is het 1 van mijn favoriete drugs geworden, zowel op een after als op een feest. Als je eenmaal weet hoe je er mee om moet gaan, is het echt een fijne drug. Zeker wil ik niemand aansporen om te beginnen met GHB maar ik wil alleen maar benadrukken dat GHB een drug is waar je écht voorzichtig mee moet zijn en dat je het met mensen moet gebruiken bij wie je je goed voelt.

We gaan terug naar de nacht in de dansclub Ik had die avond helaas een aantal wijntjes op, een stuk of 4. Aangezien je lichaam een uur tot anderhalf doet over het afbreken van één normaal glas alcohol heb ik hier goed rekening mee gehouden. Mijn laatste glas wijn had ik op rond een uur of 21.00. Dit zou er op neer komen dat ik rond 1 à 2 uur met GHB zou mogen beginnen. Ik heb gewacht tot half 4 voor dat ik begon, just to be sure.

(Changing Perspective adviseert nooit downers met downers te combineren, lees ook de F.A.Q. van alcohol)

‘Zero tolerance’

In de technoclub heerst een zogeheten ‘zero tolerance’ beleid, maar je moet dit met een korrel zout (of keta) nemen want zeker 90% van de bezoekers gebruikt drugs. Ik was daar dus één van. De club is erg donker, de avonden dat ik zelf ga wordt er hard gedraaid, de sfeer is er altijd goed en ongedwongen. Alles ‘kan’ en ‘mag’ daar (behalve drugs.. Maarja hoe zouden er anders Weekenders kunnen zijn in die club? In ieder geval niet zonder drugs).

Om 3.28 nam ik mijn 1e G’tje, namelijk 2.8ml. Ik heb dit thuis heel nauwkeurig nagemeten. Ik had 3 buisjes mee voor die avond. Uiteindelijk heb ik er op het feest 2 gebruikt, met een tussenpauze van standaard twee uur.

Vieze smaak

Aangezien ik GHB super vies vind, probeer ik het altijd te mixen met iets heel zoets, zoals cola. Thuis doe ik het altijd met veel limonade en een klein scheutje water. Dit weet de smaak vrij goed te maskeren, maar het blijft smeren.

Rond een uur of 4 voelde ik het opkomen, ik voelde me lekker warm, opgewonden en had zin om te dansen. Ik voelde me ook een soort van ‘dronken’ worden, zo omschrijf ik het gevoel van GHB. Dronken, maar dan zonder kater (mits je het goed doet.).

Mijn vrienden hadden ook allemaal wat op. De vriendin met wie ik was had ook GHB gebruikt, de twee vrienden hadden 2C-B op.

Spaghettiarmen en zweet

Rond kwart over vijf voelde ik hem flink hangen. Ik had ‘last’ van spaghetti armen en benen en had het óntzettend warm. Iets wat ik een beetje een nadelig effect vind van GHB. Ik krijg het altijd ontzettend warm en wil mede hierdoor mijn kleding uittrekken. Soms liep ik half met mijn shirt uit om te ontsnappen aan de warmte, wat uiteraard niet hielp.

Rond kwart voor vijf gingen we even buiten zitten, ik had het nog steeds erg warm maar het was niet ‘vervelend’. Het hoort er gewoon bij. Ik praatte met wat mensen over de avond en wat zij hadden gebruikt. Ik sprak vooral mensen die xtc of ketamine op hadden.

Zin in seks

Mijn vriendin had een jongen gefixed deze avond. Zij zaten op een bankje en ik zat tussen de benen van mijn vriendin, lekker te wauzen. Ik voelde me hééérlijk. Ik begon te blaten dat ik zin had in seks, tegen de twee jongens die met ons mee waren, die helaas allebei homo waren.. Had ik weer.

Van GHB word ik altijd übersociaal, ik heb zin om mensen te knuffelen, zoenen, lichamelijk contact enz. Gek genoeg krijg ik altijd de behoefte mijn kleren uit te trekken, terwijl ik dat echt nevernooitniet zou doen als ik nuchter zou zijn. Daarbij vertel ik altijd hoe blij ik ben met alles en iedereen, zo voel ik mij dan ook. Ik vind het heerlijk om al die gelukkige (drugs) bekkies rond me te zien. Het zinnetje: ‘Ja, ik voel me goed’ spookt er continue door mijn hoofd. Daarom wordt GHB wel eens ‘liquid xtc’ genoemd.

“Ik voel me goed, warm, opgewonden, lichtelijk euforisch en heb het ontzettend naar me zin”

Rond kwart over vijf gaan we weer naar binnen waar het feest goed gaande is, het is er snikheet, ik zie her en der een naakt bovenlijf en mensen flink opgaan in de muziek. Ik voel me goed, warm, opgewonden, lichtelijk euforisch en heb het ontzettend naar me zin. Ik ben zelfs samen met mijn vrienden even de darkrooms in geweest, omdat het kan. Hier zagen we een hetero stelletje vozen, ik zou liegen als ik zou zeggen dat het niks met mij deed want ja.. GHB hè.

Rond een uur of kwart voor zes heb ik mijn tweede en laatste G’tje van de avond genomen. Dit om nog een beetje in de flow te komen voor een eventuele after en reis terug naar huis. Ik vind van mezelf dat ik prima kan functioneren met G op de fiets (nee, ik zou nooit autorijden met GHB). Ik ga altijd met het openbaar vervoer naar feesten dus een stukje met de OV fiets en de rest brengt de NS mij thuis. Dit lukt mij altijd aardig.

Terug naar huis

Rond een uur of kwart voor zeven zijn ik en mijn vrienden weggegaan. Ik was bij buitenkomst vrijwel nuchter (althans, zo voelde het. Uiteraard was er nog van alles te vinden in mijn bloed) maar ik had nog zin in een after. Zo ben ik met een vriendin gaan zoeken voor een after, wat uiteindelijk nog is gelukt. Hier hebben wij nog wat GHB genuttigd, uiteindelijk ben ik zelfs gaan minderen met de dosering want ik merkte dat ik te wappie werd. Ik had het verlaagd naar 2.5ml, wat precies goed is.

Na deze after bij de persoon waar de naam niet genoemd van zal worden zijn we terug gegaan naar mijn huis, samen met die vriendin met wie ik was. Hier hebben we de rest van de dag nog na zitten spacen en blowen. Wederom is er weer wat GHB bijgekomen, niet meer dan 2.5ml om elke 2uur, wat helemaal goed ging.

Zij is uiteindelijk rond een uur of 21.00 naar huis gegaan en ik ging rond een uur of half één slapen.

Het was een goed weekend ❤.

Gek genoeg geen kater

De kater, die was gek genoeg maandag niet aanwezig, ik voelde me heel goed, nergens last van. Zelfs dingen voor school nog kunnen doen. Dinsdag kwam die pas aanzetten, ik was toch zeker vier dagen niet mezelf en erg moe. Daarom raad ik aan om dit soort weekenden niet te doen als je belangrijke dingen moet doen de week erna, want dat kan nog wel eens moeizaam gaan.

Nog even voor de laatste keer een sidenote: GHB is verslavend (als je het vaak gebruikt, ik gebruik het recreatief zo eens in de 6 weken) en je kan er aan overlijden als je het niet met beleid gebruikt. Let hier dus heel erg goed op als je besluit dit gebruiken. Gebruik het altijd met iemand die hier veel ervaring mee heeft, liefst nog dat deze persoon nuchter blijft zodat die je goed in de gaten kan houden. Verder zie ik dat veel mensen altijd na 1,5 uur weer bijpakken. Ik raad dit absoluut af omdat GHB zich opstapelt in je lijf. Stel je neemt 2,5ml maar je voelt niks en je wilt er nog even 0,5ml tegen aan tikken om net die extra ‘oempf’ te krijgen, kan dat heel nadelig uitpakken. Wacht twee uur en pak gewoon een nieuwe dosis maar uiteraard MET BELEID.

Voor de rest: Use drugs, but use it safely.