Pentobarbital: een obscure downer (tripreport)

Na lang zoeken had ik het dan toch eindelijk gevonden: pentobarbital. Een kort werkend barbituraat dat naast sederend ook een leuke recreatieve waarde  zou moeten hebben. Ik heb al eens de vergelijkbare stof fenobarbital genomen maar behalve zwaar sederend vond ik die stof geen recreatieve waarde hebben. Ik hoop dat dit bij pentobarbital anders is.

Ik kreeg capsules die 100 milligram pentobarbital zouden moeten bevatten. Uiteindelijk heeft het nog 1.5 maand bij mij in huis gelegen voor dat ik het heb aangeraakt. Het is namelijk niet geheel ongevaarlijk. Het middel wordt niet voor niks gebruikt voor euthanasie bij dieren en het is een berucht middel vanwege de mogelijkheid op overdosering. Toch won uiteindelijk mijn nieuwsgierigheid van mijn angst.
Dosis

Om 19:00 uur nam ik een capsule, 100 milligram dus. Ik heb nergens kunnen vinden wat een recreatieve dosis is. Maar de aanbevolen dosis voor het spul om als slaapmedicatie te gebruiken was 150-200 mg, dus ik besluit hier iets onder te gaan zitten om niet in slaap te vallen.

Nog geen 20 min later zijn de effecten duidelijk waarneembaar. Waarneer ik van de keuken naar de woonkamer loop merk ik dat mijn evenwicht en coordinatie sterk achteruit gaan en ik besluit op de bank te gaan liggen.

Tevreden sedatie
20:00 uur: De roes is heerlijk beter dan de roes die je krijgt van benzo’s. Het is echt lekker euforisch. Met een grote glimlach lig ik op de bank. Staar naar de televisie en kijk wat rond. Ik probeer nog een bericht op whatsapp te versturen maar heb grote moeite met het typen en leg me er bij neer dat het bericht wat ik verstuurd heb waarschijnlijk niet te lezen is. Ik leg mijn telefoon weg en doe even mijn ogen dicht. Als ik daar zo lig dan voel het net alsof ik op een luchtbed op zee lig.

Dat heb ik ook van altijd van de slaapmedicatie die ik van de dokter krijg (Zolpidem). Ik merk de sedatie van pentobarbital wel maar lang niet zo sterk als bij fenobarbital, ik kon gemakkelijk wakker blijven wat ik bij fenobarbital niet kon. Ik blijf zo een tijdje op de bank liggen en vergeet de tijd en geniet van de prettige roes. Ik denk nergens aan, mijn gedachte is leeg, maar ik voel me wel heel erg gelukkig.

21:30 uur: De effecten zijn aanzienelijk minder. Coördinatie is er nog niet helemaal maar het hele euforische is er wel af. Eigenlijk vind ik het korte effect jammer. Had het wel iets langer verwacht. Maar wil niet meer nemen om overdosering te voorkomen. Ik besluit om naar bed te gaan en ben ook direct in slaap gevallen.

Conclusie
Conclusie : het is een wat kort reportje geworden er valt verder niet veel over te vertellen. Ik twijfel of ik het überhaupt moet delen maar omdat er weinig over dit middel te vinden is deel ik het wel. Het effect valt mij niet tegen. Een fijne euforische roes en licht sederend. Het grootste verschil met benzo’s vind ik echt de euforie. Waar ik me bij benzo’s alleen relaxt voel, maakte dit middel me echt super tevreden en gelukkig.
Ik vind het geen spectaculair spannend middel maar veradelijk is het wel: het is gewoon alles wat je zoekt in een downer, en lichamelijk ook erg verslavend. Door de korte werking kan ik me voorstellen dat je nog een dosis bijneemt, waardoor het risico op overdosering groot is. Verder heb ik geen last gehad van bijwerkingen of iets dergelijks.
Pentobarbital: een obscure downer (tripreport)
3.8 (76.67%) 6 votes