Een prettige eerste ontmoeting met DOC (tripreport)

Ik was op vakantie in Japan toen ik in een impulsieve bui besloot de hallucinogene drug DOC te nemen. Een vriend en ik namen een zegel en gingen een mooie dag in een park tegemoet.

Voorgaande ervaring: LSD, truffels, 2C-B, 2C-E en meer

Het was een regenachtige doordeweekse dag in Kananzawa, Japan, toen ik en een hele goede vriend (laten we hem Henk noemen voor het gemak) besloten één zegel DOC te nemen. Het was mijn eerste keer DOC en we verwachtte niet dat het zou werken. Vrienden van ons hadden namelijk dezelfde zegels een keer geprobeerd. Zij hadden van een enkele zegel niks gevoeld of gezien. Maar we hadden niet meer dan twee zegels, dus besloten we het er toch maar op te wagen.

Prettige come-up

Henk en ik nemen rond 12.00 uur ’s middags beiden een zegel. We wachten tot de ergste regen voorbij is en besluiten richting grote parken in het stadscentrum te gaan.

Ongeveer anderhalf uur na inname begin ik de eerste voortekenen van trippen aan mezelf te merken. Ik wist niet zeker of het nou placebo was of niet. Ik begon last te krijgen van een lichte bodyload en kleuren leken intenser. De bodyload was een beetje een kruising tussen een typisch, psychedelische bodyload en die van een amfetamine. In de supermarkt merkte ik dat ik heel erg chaotisch was en de hele tijd vergat wat ik nou wou kopen. Henk begon ook te merken dat hij niet helemaal nuchter meer was.

LSD-achtige visuals

Ongeveer 2,5 uur na inname merkte ik dat ik echt aan het trippen was. We gingen op een rustige plaats zitten en praten, wat nog bijzonder goed lukte. Kleuren werden intenser en ik begon patronen op de grond, tussen de grassprieten en op tegels te zien. Alles leek te ademen en te vibreren. Wat dat betreft leek het erg op LSD.

Typische fractals en caleidoscopen kropen langzaam over allerlei oppervlakten. Toch zag het er wat anders uit dan de hallucinaties die je van LSD krijgt. Het leek alsof alle objecten in de wereld een dun laagje over zich heen hadden waarin de visuals zaten. Maar de wereld zelf bleef behoorlijk intact en begrijpbaar. Een heel andere ervaring dus dan LSD, wat het doorgaans doet lijken alsof heel de wereld aan het vervormen en verbuigen is.

Stadspark

Na een tijdje besloten we de regen te trotseren en rond te lopen in de stad. Uit het niets was er een gigantisch stadspark met een heel groot kasteel, boven op een berg. Op een enkeling na was er helemaal niemand vanwege de regen, wat het perfect maakte. Er was geen lawaai en er was niemand om het uitzicht te verpesten. Het uitzicht op het kasteel was zelfs zo mooi, dat ik bijna een traantje moest laten.

Uren hebben we rondgelopen door de stad, totdat het echt donker werd en we uitgeput waren. Die nacht heb ik niet veel geslapen, ik kon ongeveer 14 uur na inname weer slapen.

Conclusie

De visuals waren erg LSD-achtig. Praten ging vrij goed, behalve dat het soms niet lukte om uit m’n woorden te komen. De trip kwam na meer dan een uur opzetten en bereikte erg snel een plateau. Zeker wel 7 à 8 uur heb ik op het zelfde niveau getript. De trip is niet zo heftig en intens als LSD, wat erg fijn is gezien de lange duur van de trip.

Opmerkelijk is dat ik totaal geen honger had, terwijl ik dat normaal wel altijd heb tijdens het trippen, dit komt denk ik vanwege het feit dat DOC een amfetamine analoog is. Al met al vind ik het een erg prettig stofje om te gebruiken als ik een keer in de natuur of op een ontspannen festival ben, gezien de matige intensiteit en lange duur.

Disclaimer: ik raad mensen af om een nieuwe drug uit te proberen in een nieuwe stad. Voor de trip heb ik me zeer goed ingelezen in de gebruikte stof, en de zegels waren getest bij het DIMS. Tevens heb ik ook ervaring met eerdere trips in onbekende steden, was ik met een goede vriend en heb ik veel ervaring met psychedelica.

Een prettige eerste ontmoeting met DOC (tripreport)
5 (100%) 3 votes