2C-D: een hoop plezier bij een synthwave feestje (tripreport)

Tijdens een optreden van Carpenter Brut nam ik 30 milligram 2C-D, om eens te proberen wat het deed. De 2C-D voegde een hoop plezier toe aan een avond die best wel mak was.

Dit tripreport verscheen eerder op Drugsforum.nl.

Ondertussen heb ik de meeste 2C-x wel eens uitgeprobeerd. Over 2C-D heb ik erg wisselende ervaringen gehoord. Ik wilde het zelf een keer meemaken en een duidelijker beeld schetsen van het stofje en zijn effecten.

T0:00, 21:50 uur: Op dit moment bevind ik mij nog in het appartement. Ik slik alvast mijn dosis van 30 milligram 2C-D.

T0:25, 22:15 uur: Ik denk een drukkend gevoel in mijn hoofd te merken, mogelijk placebo.

Wel effecten maar geen visuals 

T1:00, 22:50 uur: Nog altijd geen effecten, voel me eigenlijk wel nuchter. Op dit moment besluit ik te vertrekken richting het live optreden van Carpenter Brut, de locatie was in de buurt, maar ik moest alleen nog even geld pinnen.

Ik loop nog maar net de deur uit en de hoek om richting de pinautomaat en ineens voel ik duidelijk het effect van de 2C-D inslaan. De 2C-D begon heel subtiel zijn werk te doen, ik heb vooraf helemaal geen vervelende effecten ervaren van de opbouw. Ik loop over straat met een duidelijk licht euforisch gevoel en een verbeterd humeur, van visuals is er echter nog geen sprake maar mentaal doet het zeker iets.

Een goed gevoel voor humor

T2:25, 23:15 uur: Op dit moment kom ik aan op de locatie waar Carpenter Brut gaat optreden, bij binnenkomst begroet ik rustig het gezelschap en plaats mijzelf vervolgens op een lekker zittende leren bank om de effecten langzaam af te wachten. Ondertussen laat ik me een biertje inschenken.

De effecten doen mij sterk denken aan 2C-B, de opbouw dat ik me een beetje wazig in mijn hoofd voel en dat ik even wil zitten omdat het toch wat onbalans van het lichaam met zich meebrengt in dat korte moment van opbouw.

Het vrolijke kinderlijke karakter waardoor je een beetje gaat ouwehoeren, de lichte (spannings)euforie en, net als 2C-B, stimuleert 2C-D een goed gevoel voor humor. Het verschil met 2C-B zit hem voornamelijk in het feit dat 2C-D duidelijk minder visueel is, minimaal visueel op deze dosering in ieder geval, dat de duratie een stuk korter is dan 2C-B en blijkbaar heeft 2C-D een effect op de perceptie van geluid.

Visuals zijn zwak maar wel aanwezig, mijn zicht is voornamelijk wazig en alles ziet er knus, geblurred en wel gezellig uit. Een beetje roze bril effect maar dan voornamelijk de kleur groen in plaats van de kleur roze.

T2:10, 0:00 uur: Op dit moment begint eindelijk het optreden van Carpenter Brut. Wat mij heel erg opvalt is dat de muziek duidelijk anders klinkt dan normaal, iets dat ik met 2C-B bijvoorbeeld nog nooit eerder heb mee gemaakt. Het valt moeilijk uit te leggen maar het is haast alsof de muziek in een glazen zaal wordt afgespeeld. Tijdens de piek was de muziek iets te intens om dicht in de buurt te staan.

De muziek klinkt echter echt geweldig en ik ga aardig hard uit mijn dak.

Lichte euforie en soepele sociale contacten

Ik ervoer tijdens de gehele trip toch wel een lichte euforie en behoefte aan sociaal contact was verhoogd en verliep zeer soepel. Mijn vrienden hadden eveneens niet door dat ik 2C-D op had totdat ik het hen vertelde.

De 2C-D voegde zeker een hoop plezier toe aan een avond die best wel mak was en niet zozeer overweldigend, voor zover mogelijk bij een Carpenter Brut live optreden in ieder geval.

T5:25, 3:15 uur: Op dit moment na afscheid genomen te hebben loop ik weer naar huis, ik voel de effecten van de 2C-D nog heel lichtjes maar de effecten zijn toch wel zo goed als voorbij.

T5:40, 3:30 uur: Op dit moment heb ik mijn tandjes gepoetst en kruip ik lekker mijn bedje in waarna ik zonder problemen in slaap val. De volgende dag word ik wakker met een lichte kater doordat ik na ongeveer acht biertjes toch wel uitgedroogd was gaan slapen. Ik had nog een fles water gevuld voor het slapen en alles maar vervolgens vergeten op te drinken.

Beetje alcoholkater maar kan me haast niet voorstellen dat ik hoofdpijn o.i.d. van de 2C-D had overgehouden.

Conclusie

De 2C-D deed me erg denken aan 2C-B qua ervaring. Ik ben een groot fan van 2C-B en dus ook van 2C-D. Een paar kleine verschillen tussen de 2 stofjes, 2C-D duurt nog korter, minder en andere visuals en 2C-D lijkt de beleving van geluid te veranderen, in mijn geval tenminste. De effecten van 30mg 2C-D zou ik gelijk schatten aan zo’n 12mg 2C-B
Deze schatting is subjectief en kan sterk verschillen per persoon.

Online is er veel onenigheid over de waardering van 2C-D, vaak is het kritiek dat het niet psychedelisch genoeg is. Ik zelf vind 2C-D echter een stofje die zeker zijn toegevoegde waarde heeft, de korte duratie en de milde psychedelische effecten zijn juist het sterke pluspunt van dit stofje dat veel andere stofjes niet beschikken wat in de juiste context zeker zijn voordelen kan hebben.

De korte duratie maakt het zeer gebruikersvriendelijk en de afwezigheid van (sterke) psychedelische effecten maakt het dat 2C-D zich zeer goed voor sociale situaties leent.

Geef een reactie