Lachgas: een korte trip in de club

Foto door ProMo-Cymru

We gingen naar een club waar lachgas verkocht werd. Ik had het al eerder gedaan, thuis, maar in een club heb je toch een “beter effect”, omdat je daar de muziek duidelijk hoort. 

Lees ook Lachgas veelgestelde vragen (F.A.Q.)

Vijf euro kostte zo’n ballon in de club. Op die manier wordt het best een dure avond, ja. Het is een leuk goedje, maar helaas van korte duur.

Ik begin altijd voorzichtig, omdat je flauw kunt vallen als je het te snel doet. Het moet natuurlijk wel leuk blijven. Sommige doen dus een ballon in een keer, maar voor mij is dat niet weggelegd. Daarnaast vind ik het ook nogal zonde van mijn geld.

Ik begon met de ballon en hoorde de mooie beats van techno muziek dreunen. Ik blaas een paar keer en wacht op het effect. Ik word licht in mijn hoofd en de muziek klinkt ineens heel prettig en diep. Het lijkt alsof ik een ben met de muziek. Ik moet uitkijken dat ik niet val en ben even in mijn eigen wereld.

Dit effect duurde helaas maar heel even, ongeveer zo’n 15 seconden denk ik. Daarna blaas ik weer een paar keer in en uit en krijg ik het zelfde gevoel, heerlijk.

Helaas is het nogmaals heel snel voorbij en wil je alweer de volgende ballon omdat het lekker is om even “weg” te zijn en zo “high” te zijn. Zes ballonnen verder beland ik in bed en word ik ’s ochtends wakker zonder stem. Ik denk dat het door de ballonnen komt. Daarnaast voel ik mezelf dom en leeg, ook door de ballonnen denk ik zo. Niet te vaak doen dus, maar het blijft leuk spul.

Lees verder bij ‘Dagelijks extreem gebruik van lachgas kan tot zenuwschade leiden’

 

Lachgas: een korte trip in de club
Beoordeel dit artikel