Eerste LSD-trip: alles wat ik er niet van had verwacht.

LSD-verwacht

Ik heb laatst voor het eerst LSD geprobeerd. Ik heb mijn trip echt als perfect ervaren en kan me ook niet voorstellen dat er een ander middels is wat dit kan overtreffen! Het was alles wat ik er niet van had verwacht. 

Ik heb in mijn jeugd nooit ervaring gehad met drugs en heb destijds ook nooit de behoefte gehad om met drugs te experimenteren. (Ik heb hooguit op een festival een keer xtc geprobeerd, maar dat was niet echt mijn ding vanwege de lange nasleep) Een hele poos geleden zag ik echter een aflevering van Drugslab waarin een van de presentatoren 2CB probeerde. Ik was altijd al wel nieuwsgierig wat nou precies een trip is, maar was wat huiverig door alle spookverhalen welke zich over psychedelica de ronde doen.

2C-B leek mij een mooie start om verantwoord een keer te trippen. Het was visueel een prachtige trip en ik heb de grootste lol gehad om de kussens in de bank. Na 2C-B wilde ik meer weten over psychedelica en dan kom je natuurlijk al snel uit op LSD.

Ik had inmiddels zo’n beetje alle informatie welke er over psychedelica te vinden was al gelezen en gezien en had zelfs al wat zegels gekocht. Het kwam echter maar niet tot een trip omdat ik eerst de juiste set en setting wilde creëren.

Onlangs zag ik op Netflix een nieuwe documentaire Have A Good Trip over psychedelica. In deze documentaire gaf Sting aan dat iedereen een keer een LSD trip zou moeten ervaren. Ik wist na het zien van de documentaire dat ik nu zeker een LSD trip wilde ervaren!

Wat ik had verwacht

Ik verwachtte vooral veel visueel spektakel en veranderingen in zintuigelijke waarneming. Een veelgehoorde opmerking is dat je ook andere inzichten krijgt, maar ik ben niet zo ‘zweverig’ en verwacht dus geen openbaringen of iets dergelijks. Dat blijkt een vergissing want tijdens de trip ervaar ik echter een ‘wow’ moment dat ik nergens mee kan vergelijken.

De dag van de trip

Het is een zonnige dag en de kinderen zijn logeren. Mijn vrouw is vrijwillig aangewezen als tripsitter. Ik heb snel nog even wat fruit gehaald bij de winkel en om 12:00 eet ik een lichte maaltijd. Ik heb een lijstje gemaakt met dingen die ik tijdens de trip wil doen. Dit blijkt tevergeefs want ik vergeet tijdens de trip ongeveer alles wat ik op mijn lijst had gezet.  Na het uitvoeren van wat huishoudelijke taken besluit ik om 15:30 dat het zover is. Ik neem het zegel (150-180 µg) onder mijn tong en wacht vol gezonde spanning af…

De trip

Het eerste uur lijkt er weinig te gebeuren, maar na een uur merk ik dat ik het aangenaam warm begin te krijgen. Heel langzaam merk ik heel subtiel wat verschillen in mijn blikveld. De bakstenen van het huis lijken plots een beetje ronder te worden en zien er zacht uit. (alsof ze van suede zijn)  Mijn benen voelen plots week aan en ik voel dat het nu wel echt zijn werk begint te doen.

Plots komt de buurman over de schutting hangen om een praatje te maken. Ik probeer zo normaal als mogelijk te reageren maar ik merk dat het allemaal nogal veel informatie is. Gelukkig neemt mijn vrouw snel het stokje over want zijn vragen over de zuurwaarde van het zwemwater is iets te complex om snel genoeg te kunnen verwerken.

Nadat mijn vrouw de buurman heeft weten af te poeieren kan ik weer ontspannen. Het lijkt alsof ik de wolken dubbel zie. Kleuren lijken ook intenser te worden. Alles krijgt een roze, oranje en paarse gloed over zich. Objecten ogen ook allemaal ronder en zachter. Het geluid is ook veranderd. Ik hoor alles haarscherp, ook geluiden welke verder weg zijn en welke mij normaal zouden opvallen.

Ik heb het nog steeds aangenaam warm en voel me heerlijk en ontspannen. In de verte een huis in de steigers. Aan de steiger is een net gemonteerd wat langzaam in de wind waait. Het fascineert me enorm en ik blijf er naar kijken. Ondanks dat het best wel ver weg is zie ik het net tot in elk detail.

Wat mij vooral opvalt, is het gevoel van drie dimensionale diepte in het schilderij

Binnen in huis is een muur behangen met een schilderij van bloemen welke tijdens mijn 2CB trip me erg wist te fascineren. Het schilderij oogt tijdens deze trip heel anders. De kleuren zijn mooier en alles ademt langzaam. Wat mij vooral opvalt, is het gevoel van drie dimensionale diepte in het schilderij. Hoe langer ik kijk hoe meer ik er in word gezogen. Erg bijzonder!

Ondertussen valt het mij op dat mijn perspectief is veranderd. De huiskamer lijkt veel meer uitgerekt, maar mijn vrouw ziet er plots een stuk kleiner uit. Wanneer ik door de kamer loop voelt het juist weer alsof ik veel groter ben geworden. Ondertussen krijg ik de slappe lach en lig om de stomste dingen hélemaal dubbel. Dit gebeurd overigens een paar keer tijdens de gehele trip. Ik loop naar een spiegel en doe waarvan iedereen altijd zegt dat je het niet moet doen tijdens een trip: Ik kijk er in… Ik zie er steeds ouder uit en oog op een gegeven moment een beetje als de trollenkoning in de Efteling.

Een kijkje in het bos

Ik had eerder gelezen dat vooral bossen een mooie ervaring zijn tijdens een LSD trip. Dus vraag ik aan mijn vrouw of ze naar de bossen wil rijden. Eenmaal aangekomen parkeren we de auto en lopen we het laatste stukje. De ‘ingang’ van de bossen lijkt wel gigantisch hoog en de bomen buigen zich over mij heen. Het zou zo een scene uit Lord of the Rings kunnen zijn. We lopen wat rond en het oogt allemaal heel mooi maar ik kan me maar moeilijk ontspannen. Ik ben continu bezig of er fietsers of mensen aan komen en mijn vrouw bestookt me met ongevraagde informatie en vliegt hierbij van de hak op de tak. We lopen terug naar de auto en rijden naar een andere locatie.

Terwijl we terug rijden draai ik het raam open en voel de wind langs mijn gezicht wat erg prettig aanvoelt. Ik kijk naar de weilanden terwijl de zon langzaam ten onder gaat. De weilanden lijken oneindig groot. Het voelt alsof ik in een droom leef, maar ik ben gewoon wakker.  Plots word ik overmand door een intens gelukkig gevoel. Dit gevoel was zo heftig dat ik het eigenlijk niet eens kan uitleggen. Ik besef me dat ik nog nooit zo gelukkig, ontspannen en tevreden ben gevoeld. We besluiten verder te rijden door wat landelijk gebied en ik heb de tijd van mijn leven.

Eenmaal thuis aangekomen lijkt de trip langzaam af te nemen. Ik ben nog steeds erg onder de indruk van het gevoel dat ik kreeg tijdens de autorit. Ik vraag mijzelf af waarom ik dit gevoel nooit eerder heb gehad en kom tot de conclusie dat ik gewoon wat relaxter in het leven moet staan en wat meer van het leven moet gaan genieten.

De dagen na de trip

Wanneer de trip is afgenomen ga ik naar bed. Ik kan prima slapen maar ik word wel een aantal keer wakker omdat ik het erg warm heb en zweet als een otter. De volgende dag na de trip voel ik mij als herboren. Ik ben super relaxt en voel me erg goed. Ik heb nog steeds een beetje dat warme gevoel. Ik blijf maar denken aan de autorit langs de weilanden en wat voor gevoel dat gaf.

Ondanks dat ik me goed voel ben ik best wel loom. Halverwege de dag begin ik erg moe te worden en wil eigenlijk vooral helemaal niets behalve relaxen. De dagen daarna voel ik mij nog steeds erg goed en vooral positief.  Voorheen had ik al snel de neiging om in negatieve gedachten te blijven hangen, maar ik kan mij nu erg makkelijk herpakken en mijzelf een spreekwoordelijke schop onder mijn kont geven. Precies waarop ik hoopte want dit was een van de dingen waarmee ik mijzelf confronteerde tijdens de trip.

Eindconclusie

De LSD trip verliep vooral heel subtiel en geleidelijk. Ik had het continu aangenaam warm en de gehele trip voelde heel erg ontspannen aan. Ik ervaarde vooral zachte en warme kleuren zoals oranje, roze en paars. Wat mij opviel was dat ik gewoon goed kon functioneren en volgens mijn vrouw was er op het moment van de trip ook niets echt iets aan mij te merken. Toch voelde ik me wel degelijk heel anders.

Als ik een label zou moeten hangen aan LSD dan is het gelukzaligheid. Ik kan vanaf nu alleen maar beamen wat andere LSD gebruikers over het algemeen zeggen: Iedereen zou eens in zijn leven een LSD trip moeten meemaken. Ik heb mijn trip echt als perfect ervaren en kan me ook niet voorstellen dat er een ander middels is wat dit kan overtreffen! Achteraf was de dosering misschien iets aan de lage kant, maar voor mij voelde deze perfect en had ik deze trip voor geen goud willen missen.

Verschil tussen LSD en 2C-B

Het staat misschien los van mijn tripreport maar ik was deels ook benieuwd naar de verschillen tussen LSD en 2C-B. Mijn verwachting was dat beide middelen ongeveer hetzelfde effect zouden geven, maar dat LSD visueel sterker zou zijn. LSD is echter niet te vergelijken met 2C-B.  2C-B komt bij mij altijd vrij abrupt op (en neemt ook abrupt af) en voelt vooral chaotisch aan waarbij ik het afwisselend koud en warm krijg terwijl het verloop bij LSD erg subtiel gaat. Bij LSD lijkt er visueel bij mij minder te gebeuren dan bij 2C-B. Bij 2C-B is het bewegen en ‘ademen’ objecten erg aanwezig en zijn kleuren (rood, groen en blauw) dieper. Bij LSD oogt alles heel zacht en rustig en ‘ademen’ objecten ook subtiel. LSD is ook meer een gevoelsdingetje.

Geef een reactie