Het grote LSD microdosis experiment

Het-grote-microdosis-experiment-LSD

Nadat ik een tijd had getwijfeld, besloot ik een paar experimenten te doen met een microdosis LSD. Dat zou goed zijn voor de concentratie, productiviteit en creativiteit. Ik wilde het al langer een keer uitproberen, maar ik was er nooit aan begonnen.

Leestijd: 10 – 15 minuten
Of lees onze kleine gids voor microdoseren

Ik heb een voorraadoplossing gemaakt van 1 zegel/mL (zie afbeelding). Ik schat dat de zegel ongeveer 100-150 µg LSD bevat, maar ik heb daar geen bevestiging van. Ik ga er voor het gemak van uit dat alle LSD in de vloeistof oplost. Van het flesje met vloeistof neem ik vervolgens kleine hoeveelheden om te microdoseren.

Dag 1

Dosis: 100 µl van voorraadoplossing (10 – 15 µg LSD)
Setting: Thuis op een dag zonder afspraken waarin ik sollicitatiebrieven wil gaan schrijven.
Mindset: Uitgeslapen en ik zit lekker in mijn vel, wel had ik het redelijk druk afgelopen week en de paar keren voordat ik brieven wilde gaan schrijven is het vanwege motivatie en afleidingsproblemen niet gelukt.

De microdosis heb ik genomen nadat ik redelijk was uitgeslapen. Vlak voor mijn ontbijt, ongeveer twee uur nadat ik wakker werd, nam ik de eerste microdosis.

Ik had een aantal vacatures gevonden in de afgelopen dagen waarop ik wilde solliciteren.  Nadat ik de microdosis in had genomen, besloot ik een paar brieven te schrijven. Dat lukte verbazingwekkend goed, zeker in vergelijking met eerdere pogingen die zeer onproductief waren. Ik heb tijdens deze dag meer sollicitatiebrieven geschreven dan me tot dan toe was gelukt.

Sollicitatiebrieven schrijven

Het schrijven ging me beter af dan normaal. Ik kon sneller op zinnen komen, ik was beter in staat om positief over mezelf te praten en ik wist ook wat positieve opmerkingen over de bedrijven uit mijn vingers te persen

Het lukte me een stuk beter om mezelf enthousiast te maken voor de functies om brieven te schrijven waarin ik mijn enthousiasme probeer uit te drukken. Tijdens deze dag sollicitatiebrieven schrijven kon ik ook goed multitasken.

Ik was de hele dag aan het chatten op Facebook terwijl ik met mijn vriendin praatte. Nadat ik een aantal brieven had geschreven ben ik met haar de stad in gegaan. We hebben een beetje rondgelopen en wat gegeten.

Wandeling door het centrum

Tijdens de wandeling merkte ik op dat ik nog steeds enthousiaster was over veel dingen; dingen die ik zag in winkels, personen om me heen, bomen. Ik voelde me duidelijk niet nuchter. Mijn oog voor detail was enorm verbeterd, en mijn gedachten leken anders dan normaal te zijn.

Praatgrage houding

In de avond kwamen er een aantal vrienden van mij langs met wie ik nog heel de avond heb gepraat en gediscussieerd. Tijdens de avond heb ik wat butaanhasjolie (BHO) gerookt. Daardoor werd ik wel heel high, maar mijn energieke en praatgrage houding bleef op paradoxale wijze aanwezig. Normaal wordt ik als ik high ben meer in mezelf gekeerd, al is dat met BHO wel minder dan met cannabis.

Al met al bleek het een productieve dag waarin veel dingen me goed lukte maar ik me niet nuchter voelde. Zelfs nu in de avond/nacht (15 uur na inname) nu ik een deel van deze tekst aan het schrijven ben voel ik nog genoeg creativiteit en productiviteit door me heen stromen om dit te schrijven na een lange dag te hebben gehad.

Nasleep

De dag na deze microdosis voel ik nog sterk de na effecten. Ben vrolijker en spraakzamer en voel me erg goed in mijn vel zitten. Verder deze dag veel zaken aan het huishouden gedaan en ’s avonds naar een feestje geweest. Dit was een goeie dag en vooral dat ik me extroverter voelde tijdens het feestje was fijn (aangezien ik vaak nogal introvert wil zijn op drukke gelegenheden, zeker als ik wiet heb gerookt).

Ook de dag daarop voelde ik me goed, misschien nog een beetje in de ochtend (zoals gewoonlijk na een feestje waar je erg laat bent thuis gekomen) maar later kwam een vriend van mij langs en ben ik vol energie een flink stuk gaan wandelen in de natuur.

Dag 2

5 dagen na dag 1

Dosis: 75 µl van voorraadoplossing (7,5 – 12,5 µg)
Setting: Net na de lunch op mijn werk (uitzendwerk), ik moet hierna nog 2.5 uur werken.
Mindset: ’s ochtends was ik wel moe vanwege vroeg opstaan maar gaat redelijk lekker al op mijn werk en het is niet zo druk stressvol.

Tijdens de lunch op een rustige dag op mijn werk besloot ik toch maar om mijn microdoseerdag te doen. Ik was deze dag sowieso van plan om een microdosis te nemen, maar ik was opeens niet meer vrij en zat er eerst over te twijfelen of ik het nog wel wilde doen. Uiteindelijk had ik besloten om een lagere dosis te nemen omdat ik me de eerste keer overduidelijk niet nuchter voelde en ik bedacht dat ik me dan oncomfortabel op mijn werk zou voelen.

Veel vrolijker dan normaal

De dosis begon vrij snel in te werken maar ik had bijna niet het gevoel dat ik onder invloed was, zoals ik de eerste dag wel had meegemaakt. Ik voelde me wel veel vrolijker dan normaal en begon zelfs mee te zingen met de radio. Over het algemeen vind ik de radio echt superkut zeker als er elke dag exact dezelfde baggermuziek wordt gedraaid, maar nu kon me dat niet zo veel boeien al was de muziek nog steeds slecht.

Ook vallen veel zaken me op die extreem inefficiënt zijn in het bedrijf waar ik werk. Ik wist dat ook op een vrolijke manier met de manager te communiceren, wat erg gewaardeerd werd. Nadat ik klaar was, moest ik naar huis fietsen door een prachtige omgeving. Dit was erg genieten en het was ook nog eens heerlijk weer. Thuisgekomen besluit ik meteen om nog samen met mijn vriendin een wandeling te maken door de natuur.

Muziek maken

’s Avonds besluit ik om muziek te gaan maken, het was echt heerlijk om te jammen deze dag, nou vind ik dat altijd wel erg lekker maar omdat ik zo heerlijk in mijn vel zat voelde het allemaal nog net wat vlotter en vloeiender.

Na mijn muziek sessie ga ik naar een jongleersessie met vrienden om nog even te jongleren. Ook dit gaat lekker vloeiend en met meer motivatie om nieuwe dingetjes uit te proberen. Terwijl de avond vordert krijg ik wel het gevoel dat ik erg moe ben, ik was ook al vanaf 5 uur wakker dus dat is ook niet zo gek. Maar tegelijkertijd heb ik ook nog steeds heel veel motivatie om veel dingen te doen, dit was dus een vrij vreemde combinatie.

Nasleep

De dag na deze dag voelde ik me redelijk normaal, maar ik zat wel goed in mijn vel. Ik moest deze dag ook weer werken maar alles voelde goed en ging ook goed. Voor het eerst sinds lange tijd moest ik met iemand samenwerken en heb deze dag veel lol gemaakt en goed productief gewerkt.

Dag 3

2 dagen na dag 2

Dosis: 90 µl van voorraadoplossing (9 – 14 µg)
Setting: Na het ontbijt, vandaag ben ik van plan om me voor te bereiden op sollicitatiegesprekken en heb een afspraak met een vriendin in de middag.
Mindset: Relaxt en uitgeslapen.

Deze dag begon goed en omdat ik niet zo goed wist wanneer ik mijn derde dag microdoseren moest doen besloot ik dat vandaag de best geplande dag was. Ik besluit na de microdosis om me voor te gaan bereiden op mijn sollicitatie gesprekken die ik een paar dagen later zal hebben.

Ik heb nooit echt sollicitatiegesprekken gehad dus het was een beetje spannend en onduidelijk wat ik nou precies kon voorbereiden. Ik besluit maar gewoon te beginnen en kom vrij vlot op vragen of persoonlijke eigenschappen van mij.

Ik ben vrij chaotisch aan het werk met 5 Word-bestanden tegelijkertijd maar toch gaat het me allemaal redelijk vlot af. Ik doe gewoon iedere keer precies wat me het chillst lijkt om op dat moment te doen en binnen een paar uur heb ik een vrij volle lijst met vragen, mogelijke antwoorden op vragen die zij me kunnen stellen m.b.t. ervaring, goede eigenschappen inclusief voorbeelden, slechte eigenschappen op een positieve manier neergezet, enzovoorts.

James Fadiman

Terwijl ik dit schrijf moet ik opeens denken aan het creative problem solving met LSD experiment van James Fadiman (Fadiman, 2011). In dit experiment krijgen verschillende professionals LSD toegediend en gaan dan aan een probleem binnen hun vakgebied werken. Veel van de proefpersonen geven aan dat ze vooral verbaasd waren over de snelheid van keuzes maken zonder het te lang te blijven wikken en wegen. Dit gevoel had ik ook erg tijdens deze paar dagen microdoseren.

Ik ben erg tevreden met hoe het gegaan is met mijn taak, al is de tijd wel echt gevlogen en ik moet opeens haasten om samen met mijn vriendin nog de trein te gaan halen naar Rotterdam waar we een vriendin zouden bezoeken. Mijn vriendin is erg gestresst of het ons nog wel allemaal gaat lukken wat ik soms slecht kan handelen als we haast hebben maar nu heb ik daar geen problemen mee en blijf kalm en zeg dat we het makkelijk halen.

Drukte in de trein

Uiteindelijk halen we het makkelijk en gaan we met de trein waar het echt extreem druk is, we hadden er niet echt rekening mee gehouden dat het spits zou zijn. Normaal ga ik me snel ergeren aan extreem drukke treinen maar had daar nu geen problemen mee, ik heb zelfs mijn laptop er bij gepakt en nog verder gewerkt aan mijn structurele sollicitatie voorbereiding.

Tijdens deze treinrit kwam ik een oud klasgenoot tegen waar we nog gezellig mee hebben zitten praten tot we in Rotterdam aankwamen. Rotterdam was weer chaos zoals normaal. Ik voel me nooit op mijn gemak in dit soort grote steden waar iedereen haast heeft en onvriendelijk kijkt. ’s Avonds was gezellig en ik zat nog steeds vol energie en interesse tot dat ik ging slapen.

Discussie

Ik had al gelezen in de gids voor microdoseren op deze site over de moeilijkheid van doseren. LSD oplossen in vloeistof leek me nauwkeuriger dan de zegel op het oog in kleine stukjes knippen. Ik heb geprobeerd om mijn hoeveelheden zo nauwkeurig mogelijk af te meten. Het probleem blijft dat ik niet weet hoe sterk mijn zegel was en dat is ook de reden dat ik een beetje geëxperimenteerd heb met de dosis.

Ik weet in ieder geval dat de relatieve dosissen tussen de dagen kloppen van daar ook de concentratie 1 mL per zegel LSD.  Ik heb geprobeerd om te mikken op een microdosis van 10µg maar er is geen manier om te weten wat er op je zegel zit.

Ik ben zeer te spreken over mijn microdoseer experiment. Het was anders dan ik had verwacht, maar voornamelijk positiever. Ik had een aantal keren gehoord dat mensen het voor concentratieproblemen gebruiken. Ik heb ook behoorlijke concentratieproblemen maar de microdosis hielp er niet echt bij. Ik werd dan wel productiever maar ik sprong echt van taak naar taak.

Taken waarbij echt concentratie nodig was zoals boeken lezen ging ook minder goed, al moet ik er bij zeggen dat toen ik een boek wilde lezen ik in een enorm drukke trein zat en dat is sowieso niet de beste locatie voor lezen. Toen ik de eerste dag erg geïnteresseerd raakte in zaken lukte het me wel weer erg goed om te lezen.

Wat me erg opviel na dit een aantal dagen te hebben gedaan is hoe makkelijk het is om verbanden te leggen. Verbanden leggen wordt heel simpel en razendsnel kies je het verband wat het meest relevant is. Je voelt je meer verbonden met alles en daardoor zie je ook veel beter in hoe alles in verband staat.

Lees ook:
Microdoseren: een kleine gids
LSD: veelgestelde vragen

 

Referenties

Fadiman, J. (2011). The psychedelic explorer’s guide: Safe, therapeutic, and sacred journeys. Simon and Schuster.

DISCLAIMER: Dit betreft een experiment met een onbekende hoeveelheid van een verboden drug. De resultaten van dit experiment zijn moeilijk (zo niet onmogelijk) naar andere mensen te extrapoleren. Vanwege mogelijke chronische gezondheidseffecten is het af te raden op regelmatige basis LSD te nemen, zelfs als het zeer kleine hoeveelheden betreft.

Geef een reactie