LSD: de controle kwijt op een DnB-feestje (tripreport)

LSD-controle-kwijt-dnb

Met een grote groep vrienden gingen we naar een Drum ’n Bass feestje. Ik wilde wel eens weten hoe het was om keihard te trippen op zo’n feest. Dus ik nam twee sterke zegels LSD, waardoor ik een paar uur lang niks meer snapte. 

Lees ook LSD veelgestelde vragen (F.A.Q.)

Met een grote groep van bijna twintig vrienden zijn we vertrokken naar een van de leukste Drum & Bass feesten van het jaar. Via een vriend had ik een schijnbaar betrouwbare dealer gevonden voor nieuwe LSD. Die nieuwe batch wilde ik eens gaan testen. De dealer had me verteld dat wanneer ik twee van zulke zegels zou nemen, ik weg zou vliegen naar een andere planeet. Ik had al meerdere keren LSD gedaan (ook op festivals) en besloot dit maar eens zelf te ondervinden samen met een vriend.

In de metro

In de metro namen ik en mijn vriendin allebei twee zegels. De zegels die mijn vriendin nam hadden een bekende sterke, die hadden we al eerder gebruikt. We waren rustig aan het afwachten tot we iets begonnen te voelen. Toen we op het station aankwamen en we richting de veerpond liepen begonnen we langzaam iets te voelen.

Normaal komt het met kleine vlagen en word je langzaam meegezogen in de trip. Dat was deze keer niet het geval. Het wegzinkende gevoel kwam met grote vlagen en ik voelde dat ik steeds meer van de realiteit begon te verliezen. Dit heb ik toen ook direct gemeld bij de groep zodat ze wisten dat ze de rest van de avond niks meer aan me zouden hebben. Toen we voor de deur stonden om onze tickets te scannen, voelde ik mijn laatste stukje controle uit mijn handen glippen. (22.30 – 40 minuten na inname)

Kluisjes

Mijn vriendin heeft snel een kluisje geregeld. We gooiden onze spullen in het kluisje en gingen richting de zaal. Ik was zelf niet meer in staat om munten te kopen en mijn vriendin heeft me op sleeptouw genomen en het voor mij gedaan. De vriend waarmee ik deze trip in ben gegaan was gelijk van de aardbodem verdwenen en niemand heeft hem de rest van de avond gezien.

Feest

Op de dansvloer was ik helemaal de weg kwijt. Het werd me allemaal wat te veel. Ik vroeg mijn vriendin of ze me wou helpen. Dat deed ze ook, maar omdat we met zo’n grote groep waren kon ze niet alle aandacht aan mij schenken, vooral omdat er heel veel mensen waren die nog nooit naar een DnB-feest waren geweest.

Na 00:30 uur begonnen ik en mijn vriendin lekker te dansen. We gingen helemaal in elkaar op en werden samen één. De liefde die ik voor haar voelde was overweldigend en voelde als een zevende hemel. We hebben denk ik anderhalf uur gedanst. Daarna besloot ze om haar aandacht weer te focussen op de mensen die voor de eerste keer mee gingen en ook voor de eerste keer xtc gingen doen.

De controle kwijt

Om 02:00 uur was ik de kluts helemaal kwijt. Na het dansen was het gevoel van connectie zo ontzettend groot met mijn vriendin dat ik eigenlijk alleen maar meer met haar wilde dansen. Maar zij nam verantwoordelijkheid voor de nieuwe mensen, waardoor ik het gevoel kreeg dat ik steeds verder van haar wegglipte.

Ik raakte er zo erg vanaf dat ik niet meer wist of ze nou eigenlijk mijn vriendin was. Of we eigenlijk wel samen woonde. Of we eigenlijk ooit überhaupt  de liefde wel hadden bedreven. Ik bleef haar wel volgen maar na een tijd had ik het gevoel dat ik een vreemd persoon volgde en ik kon niet goed uit mijn woorden komen om te vragen of we nou eigenlijk wel bij elkaar waren of niet. Hierdoor wist ik mezelf geen houding meer aan te nemen en raakte ik lichtelijk in paniek. Het feit dat mensen tegen me aan het praten waren en ik zelf helemaal niks meer kon verstaan hielp ook niet. Maar toen besefte ik me wel opeens “ik ben aan het trippen”.

afleiding

Ik was mijn LED-Gloves vergeten bij een vriend van me en had afgesproken dat hij ze voor me mee zou nemen. Ik werd op het feest op mijn schouders getikt door deze persoon en hij gaf mij mijn handschoenen.

Ik was erg blij dat hij deze voor me mee had genomen. Ik trok ze gelijk aan en gaf mijn vriend een knuffel en begon gelijk showtjes te geven. Door deze shows te geven kwam ik in een nieuwe wereld terecht waar alles super helder was. De strakke mensen die ik een show gaf waren betoverend. In de grote zwarte ogen van de mensen die ik een show gaf met mijn lichtgevende handschoenen zag ik de LED’s reflecteren waardoor ik in een soort inception wereld terecht kwam. Tegelijkertijd kreeg ik een out-of-body experience en zag mezelf vanaf boven zo’n show geven in een wereld met groene, rode, gele, blauwe kleuren gemengd met zilverachtig chrome. Wat een geweldige ervaring.

Controle komt terug

Na ongeveer 4,5 uur had ik zelf voor mijn gevoel volledige controle over mijn trip. Ik kon weer met mensen praten en voelde me heel erg chill. De visuals waren overweldigend maar super tof. Hoe dichter ik bij mijn piek kwam, hoe meer controle ik kreeg.

Op een gegeven moment had ik het gevoel dat ik in een tussenwereld liep. Tussen echt en nep en ik kon het niet en tegelijkertijd wel onderscheiden. Ik kon alle visuals, geluiden, tijd, ruimte en emoties zelf bepalen. Ik kon ze niet weg laten gaan maar ik had wel controle over wat het deed zeg maar. Het voelde alsof de wereld een grote speeltuin was waarin ik alles kon doen en laten wat ik wou. Ik werd overweldigd door een gevoel van plezier en ging lekker verder met experimenteren.

Afzwakken

Toen de trip begon af te zwakken wou ik niks anders meer dan nog een beetje rondlopen en dansen. Dit was echt super leuk om te doen. Pas op het einde van de avond kwamen we onze andere LSD’er tegen met echt super grappige, vooral rare en krankzinnige verhalen. Hij heeft het in ieder geval ook naar zijn zin gehad. We zijn met zijn alle terug naar het appartement gegaan en hebben nog een aantal uren lekker zitten chillen.

Conclusie

Ik zou dit nog wel een keer willen proberen op een festival. Dit keer alleen met mijn vriendin en niet de drukte van andere waardoor ik echt de kluts kwijt raakte. Ik denk dat ik dan samen met mijn vriendin waar ik zielsveel van houd een geweldige avond ga hebben.

Klik hier om de basisregels voor recreatief gebruik en de basisvoorwaarden voor psychedelica te bekijken.

Geef een reactie