Modafinil: concentratieboost op school (tripreport)

Modafinil is ‘de eerste veilige smartdrug’ ter wereld, volgens The Guardian. De drug kan de concentratie en creativiteit bevorderen. Ik heb de drug getest om jullie erover bij te praten.

Lees ook: Modafinil, the Limitless drug (tripreport)

Modafinil wordt voorgeschreven aan narcolepsie-patiënten, mensen die op de meeste gekke plaatsen en tijdstippen in slaap vallen. Mocht de patiënt niet goed reageren op bekendere medicatie als Ritalin of Concerta, of heeft dit teveel bijwerkingen, dan wordt modafinil voorgeschreven. Het heeft weinig negatieve bijwerkingen en schijnt geen verslavende werking te hebben. 

Modafinil heeft een oppeppende werking. Het kan naar verwachting cognitieve functies zoals het geheugen en concentratie verbeteren. Daarnaast schijnt de gebruiker in staat te zijn sociale werkzaamheden uit te voeren, in tegenstelling tot andere middelen als Ritalin, die de gebruikers vaak in een minder sociale staat laten verkeren.

Ondanks dat dit medicijn in Nederland alleen op recept verkregen kan worden, schijnt het door veel mensen die onder hevige druk presteren, gebruikt te worden. Hoe komen ze aan deze drug? Het is gewoon online te bestellen, ook al mist de koper een recept van een dokter.

Dagboek van een dag modafinil

Om jullie een kijkje te geven in het gebruik van Modafinil zonder het zelf te nemen heb ik de drug getest en hiervan een dagboek bijgehouden. 

9:20: Ik neem een modafinil pil in van 200mg.

10:18: Na een uur voel ik mij erg wakker, terwijl het koud is zweet ik toch.

10:30: Ik voel me onrustig en heb veel energie, mijn klasgenoten moeten nog wakker worden.

10:53: ik vind de les erg langzaam gaan.

11:26: het maken van een proeftentamen is best wel leuk om te doen, terwijl ik dit normaal gesproken als straf ervaar.

13:11: Brainstormen gaat goed, ik heb veel ideeën en kan prima communiceren. Ik irriteer me wel aan het langzame werken van mijn groepsgenoten.

13:36: Ik besef me dat ik alleen nog maar een banaan heb gegeten. Ik wil wel eten maar ervaar geen echte trek.

14:34: Terwijl ik naar huis loop verplicht ik mezelf wat te eten.

14:53: Ik probeer te analyseren wat er in mijn brein gebeurd. Het lijk wel alsof ik sneller denk en analyseer dan normaal. 

15:55: Na thuis te zijn gekomen heb ik mijn kamer snel opgeruimd. Normaal ruim ik niet zo snel op.

16:30: Ik ben nu al even aan het leren en het gaat best goed, ik vind het niet vervelend om te doen en zie het als een uitdaging zoveel mogelijk te leren in een zo kort mogelijke tijd.

17:47: De tijd is voorbij gevlogen. Mijn huisgenoot komt thuis en ik neem een break. 

18:23: Ik merk dat ik nog wel scherp ben maar toch heb ik het gevoel dat het langzaam uitwerkt. 

19:35: Ik heb gegeten en merk dat mijn hoofd moe is, ik ben een beetje trillerig maar voel mij niet slecht.

Conclusie

Ik heb Modafinil als prettiger ervaren dan Ritalin, Concerta of dexamfetamine. Toch moet gezegd worden dat het gebruik van dit soort middelen voortkomt uit een te hoge werkdruk. Ik zou iedereen dan ook adviseren de werkdruk aan te passen, in plaats van een drug te nemen om alsnog aan de hoge werkdruk te kunnen voldoen. 

Mocht je deze middelen toch gebruiken, zorg er dan voor dat je genoeg eet en op de hoogte bent van de gevaren. Al met al snap ik de aantrekkingskracht en kan ik mij best voorstellen dat als de druk erg hoog ligt ik nogmaals Modafinil zou nemen. 

Modafinil: concentratieboost op school (tripreport)
5 (100%) 1 vote[s]

Geef een reactie