MXE: afterparty eindigt in horrorverhaal (tripreport)

Een leuke after eindigde in een compleet horrorverhaal onder invloed van MXE.

Het was zaterdagnacht en ik was net thuisgekomen van een festival. Zoals meestal na het bezoeken van een festival was ik in voor een leuke after. Samen met mijn vriend besloot ik de nacht goed door te halen. De drug of choice was MXE. Het was zeker niet de eerste keer dat ik dit ging gebruiken en wist prima wat ik kon verwachten. De omschrijving die ik zelf zou geven aan de effecten van MXE is dat het lijkt op ketamine maar dan wat duisterder. 

MXE komt pas laat opzetten

Ik begon rond 02.00 uur aan mijn eerste punt MXE. In tegenstelling tot ketamine komt het effect van MXE veel later opzetten. Toen ik de effecten begon te voelen was ik helemaal in mijn element. Doordat mijn vriend en ik op hetzelfde level zaten voelde we ons met elkaar verbonden en besloten we onze after naar de slaapkamer te verplaatsen. Elke aanraking voelde honderd keer intenser door de MXE en we lieten ons helemaal gaan. 

Elke keer dat we merkte dat de effecten van de MXE begonnen af te nemen besloten we een punt bij te pakken. Er zat steeds twee uur tussen de laatste keer dat we hadden gepakt. Door het plezier en de effecten van de drugs was het besef van tijd compleet verloren gegaan. Ondertussen was het half 7 ’s ochtends en pakte we nog maar een keer bij. En daar ging het mis.

Huilend, naakt en in paniek word ik wakker

Huilend, naakt en in paniek word ik 3,5 uur later wakker. Iemand loopt aan mij te schudden en roept: “Schat rustig! Er is niks aan de hand. Ik hou van jou!” Ik snap er werkelijk niks van. “Waar ben ik in godsnaam?” Ik kijk om me heen maar ik herken de omgeving niet. “Wie is die persoon die aan mij schudt?” Voor ongeveer 10 minuten ben ik in alle staten. Huilend probeer ik grip te krijgen op de situatie waar ik me in bevind. “Ik ken hem, hij is een van mijn vrienden. Maar waarom zegt hij tegen mij dat hij van me houdt?” “Is hij mijn vriend?” Compleet verward probeer ik duidelijkheid te krijgen en vraag aan hem waar ik ben. “Lieverd je bent thuis. In onze slaapkamer.” Ik kijk om me heen en merk dat ik de ruimte herken. “Ik ken deze plek. Maar woon ik hier?”

Proberen te lopen

Nadat ik iets ben gekalmeerd probeer ik naar het toilet te lopen. Het lijkt alsof ik tegen een berg op loop met een helling van 80%. Ik moet me vasthouden aan de muur omdat ik anders geen stap kan verzetten. Terwijl ik op het toilet zit krijg ik een flashback. Ik zie mijn vriend op de grond zitten in een verlaten en smerig pand. Hij zit op de grond met naald in zijn hand. Ik spreek hem aan maar krijg geen reactie. Hij is dood. Mijn vriend is dood aan een overdosis heroïne. 

Nadat ik eindelijk terug ben gestrompeld naar de slaapkamer probeer ik te bedenken wat er is gebeurd. “Ik weet het. Ik was op een festival en heb daar een psychose gekregen van de drugs die ik heb gebruikt.” “Is dit mijn leven?” Vraag ik aan mijn vriend. “Ben ik echt gek geworden? Als dit mijn leven is dan spring ik voor de trein. Ik kan zo echt niet leven!” Opnieuw barste ik in tranen uit. Mijn vriend zag me compleet breken en probeerde me rustig te krijgen en vertelde me dat we MXE hadden gebruikt. 

Twee uur gaat voorbij en het is ondertussen zondagmiddag 12 uur. Steeds beetje bij beetje kom ik terug in de normale wereld. Het leek een omgekeerde inception waarbij ik steeds laagje voor laagje teug kwam in de realiteit. Omdat ik twijfelde of het waar was wat ik had meegemaakt wilde ik vrienden bellen om langs te komen. Zij konden mij dan bevestigen dat ik niet gek was geworden en dat het allemaal de nadelige effecten van mijn MXE-hole waren. 

Nooit meer MXE

Uiteindelijk kon ik het niet. Ik wilde niemand zien en niemand vertellen over wat ik had meegemaakt. Gedurende de week die volgde kreeg mijn slechte ervaring met MXE steeds meer een plekje. Ik heb nagedacht over waar het mis was gegaan. Door het verlies van tijdsbesef heb ik niet in de gaten gehad wanneer ik voor het laatst heb gepakt. Dat zou rond 6 uur geweest zijn. Doordat de opkomst van MXE ongeveer 3 kwartier duurt dacht ik dat de effecten aan het afnemen waren en heb ik dus bij gepakt. Nu blijkt dat tussen de laatste twee doseringen maximaal een half uur gezeten kan hebben. Dit resulteerde zich in een MXE-hole. Als ik terugdenk aan mijn ervaring lijkt het steeds meer alsof ik een nachtmerrie hebt gehad. Een ding is zeker. Voor mij geen MXE meer.

MXE: afterparty eindigt in horrorverhaal (tripreport)
4.4 (88%) 10 vote[s]

Geef een reactie