6-APDB: een eenmalig experiment (tripreport)

6-APDB-eenmalig-experiment-tripreport

Van een vriend had ik net genoeg 6-APDB gekregen voor een eenmalig experiment. Dat vond ik prima, want zo speciaal was deze stof nou ook weer niet. 

Het is zondagmiddag als ik me een beetje verveel. Ik heb ’s ochtends al een flinke wandeling gemaakt van iets meer dan 15 kilometer. Maar ik weet niet echt wat ik verder nog kan doen. 

Totdat ik me bedenk dat ik al een tijd een envelopje met 6-APDB heb liggen wachten op een moment dat het uitkomt. 6-APDB is een stof die structureel heel erg lijkt op MDA. Eén zuurstofatoom is vervangen met een koolstofatoom. De effecten zouden ook erg op MDA moeten lijken: stimulerend, maar niet energiek en een klein beetje psychedelisch. 

Capsule met 6-APDB

Om 14.30 uur weeg ik een capsule af met daarin 41 milligram 6-APDB. Er zijn maar weinig reports beschikbaar over dit spul. Maar ik heb begrepen dat het een vrij potent stofje is. 

Al na vier minuten begin ik iets raars in mijn maag te voelen. Zo snel na inname weet je nooit of het nou echt de drug is of dat je het je inbeeldt. Maar ik voel wel duidelijk een zwaar gevoel in mijn maag, alsof ik een steen heb ingeslikt. Bovendien begin ik steeds te boeren. 

Ongeveer een half uur na inname begin ik een beetje een warme gloed te voelen in mijn lichaam. Die wisselt af met rillingen, alsof mijn lichaam nog niet helemaal heeft besloten of het nu warm of koud is. Tegelijkertijd ben ik een beetje aan het gapen, terwijl ik me niet moe voel. Ik begin ook een droge mond te krijgen. 

6-APDB snuiven

Toch vind ik de effecten maar een beetje saai. Veertig milligram doet wel wat, maar nog niet heel veel. Ik heb nog maar een klein beetje over, dus ik besluit de rest te snuiven. Eerst weeg ik ongeveer 20 milligram af op de weegschaal en leg het in twee kleine lijntjes. De 6-APDB ruikt heel erg hetzelfde als speed. Het snuiven is gelukkig niet pijnlijk.

Binnen tien minuten wordt het effect ineens veel sterker. Het is een warme space, een rozig gevoel. Het lijkt wat dat betreft wel op de effecten van MDA, dat ook zo’n warme en enigszins kalmerende space geeft.

Ik ga maar een beetje rondjes lopen in de stad waar ik woon. Kijken hoe dat bevalt. 

Psychedelische effecten

Al snel valt op dat kleuren een stuk feller zijn dan normaal. Ik had al gelezen dat dit spul een beetje psychedelisch is en dat merk ik nu zelf ook. Schaduwen op stoeptegels vallen veel meer op, en als ik heel geconcentreerd kijk dan zie ik ook wat lijntjes lichtjes bewegen. Maar dan moet ik echt opletten.

Verder vind ik de effecten niet zo bijzonder. Ik ben wel echt onder invloed. Maar ik ben niet overdreven empathisch. Ik merk geen verhoogde emotionele staat. Bij MDMA, MDA of andere entactogenen kan je soms wel hebben dat verborgen gevoelens en gedachten ineens komen opborrelen. Maar dat heb ik nu absoluut niet. Mijn gedachten zijn zelfs redelijk leeg en kalm. Ik loop gewoon rondjes zonder er echt iets van te vinden.

Op een gegeven moment vind ik het wel weer welletjes geweest en keer ik huiswaarts. Ik kijk nog wat series en om een uurtje of 01.00 ga ik slapen.

De volgende dagen voel ik me wel een beetje leeg en een beetje neerslachtig. Ik ben niet verdrietig maar ik ben zeker ook niet optimistisch. 

Geef een reactie