Truffels: door slechte info heb ik de trip onderschat (tripreport)

Doordat ik slechte info kreeg van de smartshop heb ik de trip van truffels onderschat. Ik had gehoord dat dextro de trip zou beëindigen, maar dat gebeurde helemaal niet! 

Lees ook de veelgestelde vragen over truffels

Het was zaterdagavond om rond de klok van 7. Ik bel mijn vriendin en zeg: Ik heb vanavond zin om iets geks te doen, spacecake of truffels. Mijn vriendin die ik voor het gemak maar Kara noem om de onschuldige ( ;P ) te beschermen.

Kara zegt dat het haar niet uitmaakt en ik mag kiezen. Ik loop naar de smartshop in het centrum en informeer naar truffels. Het advies wat ik hier kreeg bood mij veel hoop maar achteraf was dit het slechtste advies wat ik ooit heb gekregen op gebied van drugs. Ik heb duidelijk aangegeven dat wij beide ‘first-timers’ zijn en dat we een leuke en milde trip willen waarbij de ruimte ademt etc.

Ik kreeg twee zakjes ‘mexicano’ mee, met de boodschap: start met 10 gram p.p. en neem bij als de effecten na een uur als je dieper in de trip wilt. Suiker, snoep en dextrose zijn middelen om uit de trip te komen wanneer je je niet goed voelt, vertelde de medewerker. “Mocht je de trip niet fijn vinden, neem een half rolletje Drextro en de trip trekt volledig weg en je voel je heel snel weer normaal”, zei hij. Fluitend liep ik naar de auto, op naar mijn vriendin voor een leuke avond. Bij de supermarkt nog even Dextro en apenkoppen gehaald en twee flessen cola light.

Trip van truffels

T+0: Ik kan goed tegen de vieze smaak
Om half 10 beginnen we beide aan ons portie van 10 gram te kauwen. We kijken elkaar licht zenuwachtig en lacherig aan, de smaak vind ik zelf niet lekker maar kan er goed tegen. Kara daarentegen vindt het erg vies en maakt de 10 gram ook niet op, ze blijft steken op 8 gram zou later blijken als ik het op de weegschaal leg.

T+10m opluchting na overgeven
Kara zegt misselijk te zijn waarna ze overgeeft in het toilet. Dat lucht gelijk enorm op bij haar maar bij mij kwam dus de gedachten dat ik de komende uren aan het trippen zou zijn, terwijl zij gewoon nuchter zou blijven want de truffels hadden haar lichaam verlaten. Ik voelde me daar niet prettig bij maar we zijn rustig op bed gaan liggen. Ik had eerder al wel gelezen dat het voornamelijk door het mondslijmvlies opgenomen zou worden dus ik wachtte rustig af.

T+40m de eerste visuals
Kara begint de eerste visuals te zien maar ik had dat niet door. Ik dacht dat ze een paniekaanval kreeg. Ze begon gelijk aan de dextro omdat ze zich niet goed over kon geven aan hetgeen stond te gebeuren. Ik heb haar gerust geprobeerd te stellen door te zeggen dat het allemaal wel mee zou vallen omdat ze het meeste kwijt was en dat de dextro snel zijn werk zal gaan doen.

T+55m
Kara heeft duidelijk de eerste visuals en bij mij was op dat moment nog geen enkel teken van de werking. Ik heb op dat moment besloten om de overige 5 gram uit mijn zakje op te maken. Ik voelde immers nog niks.

T+1h tijd om te genieten
De lijnen van de muren en de gipsfiguren op het plafond beginnen toch wat klein vervormingen te krijgen, ik vind het grappig, en vertel dit tegen Kara. Kara reageert licht geïrriteerd en zegt dat ik stil moet zijn omdat ze wilt genieten van alles wat er gebeurd en dat ik haar terug haal uit haar trip maar ze zich over wilt geven. Want op dat punt hadden we beiden wel door dat suiker niet deed wat de medewerker van de smartshop beloofd had.

De komende uren zijn wij nog wel druk dacht ik. Op de muziek streaming dienst zet ik een truffel afspeellijst aan die ik eerder die avond gevonden had. Psychedelische techno, trance en ambient gemixt met wat indi hier en daar. Tijd om te liggen en te genieten.

T1h+30m niet op hetzelfde niveau
Ik klim op de tweede trede van de trip en voel me euforisch, Kara zit ondertussen 1 trede hoger en begint weer te praten. Op dat punt reageer ik geïrriteerd omdat ik nu teruggeduwd word naar de werkelijkheid wanneer ze praat. We zitten duidelijk niet op hetzelfde niveau maar tegelijkertijd maakt dat niet uit. Er heersen verder geen negatieve gevoelens naar elkaar, we beleven het nu gewoon beiden even anders.

T+2h duistere beleving
Nadat ik even ben gaan plassen en mezelf in de spiegel heb gezien, kom ik wat koud terug naar bed. De warme euforie heeft plaats gemaakt voor blauwe, zwarte en paarse tinten in de patronen. De kamer was dermate vervormd dat ik er helemaal niks meer van snapte. Ik was koud, ik voelde me koud, mijn geest voelde koud. Ik was kou. Pure kou zonder een sprankeltje van warmte.

De visuele effecten waren duister. Schedels en bloed vormden het gros van wat ik zag, ‘the grim reaper’ was als een schaduw op de muur zichtbaar alsof hij op mij aan het wachten was, klaar om mij mee te nemen. In plaats van mee te gaan in de paniek, vertelde ik mezelf dat het tijdelijk was, dat dit door de truffels kwam en dat het allemaal snel weer voorbij zou gaan.

T2h+20m ik ga niet lekker
Ik voel warmte vanuit een externe bron, ik weet niet goed waar het vandaan komt, mijn open eyed visuals zijn net zo heftig als mijn closed eyed visuals en bij vlagen heb ik geen idee of ik mijn ogen wel of niet open heb. De warmte wordt intenser en het donkere begint iets wat lichter te worden. Kara heeft door dat ik totaal niet lekker ga. Zij is net over haar piek heen. Ze kruipt helemaal tegen mij aan en ik word langzaam warmer.

T2h+40m het smaakt geweldig
Dextrose en apenkoppen, ik snap alleen dat ik ze moet eten en ze smaken echt geweldig. Ondertussen heeft Kara mij een trui aangegeven en deze heb ik met heel veel moeite aangekregen. De kou begint uit mijn lichaam te vloeien en ik ben door de hoogste piek heen.

Kara ziet er grappig uit en ik vertel haar dat haar hoofd op een cartoon figuurtje lijkt. We lachen allebei en beginnen aan de diepste gesprekken die wij ooit gevoerd hebben met elkaar. Hoe we beide te druk zijn geweest met alle dingen in ons leven en niet voldoende tijd met elkaar doorgebracht hebben. Hoe we beide kinderen willen en de warmte van een gezin samen op willen bouwen in de toekomst. Hoe mijn vriendin soms het gevoel heeft dat ze een oude ziel in zich heeft en tot de diepe realisatie komt dat dat de ziel van haar overleden oma zou kunnen zijn. De vervormingen zijn heel sterk aanwezig maar ze zijn nu goedaardig. Warm. Euforisch.

T4h+30 effecten nemen af
Na bijna twee uur gepraat te hebben over alles wat in ons hoofd op kwam en die zak met apenkoppen volledig op gemaakt te hebben en lekker te knuffelen beginnen de effecten nu duidelijk af te nemen. We zijn beide enorm vermoeid en het is ondertussen ook 2 uur ’s nachts. De kleuren zijn nog wel duidelijk aanwezig maar de vervormingen zijn terug naar een ruimte die lichtjes ademt. De ruimte voelt net zo kalm aan als dat wij ons beide voelden.

T5h slapen
De tijd van slapen is nu aangebroken.

De volgende dag

Na een onverwacht heftige trip praten we beide nog rustig na over alles wat er afgespeeld heeft in ons hoofd. Ik had verschillende reports gelezen over truffels en had zelf het idee dat het niet veel heftiger was dan een stevige plak spacecake. Grote inschattingsfout. Kara had ook niet het idee dat het zo heftig zou zijn als wat we beide beleefd hebben. De dosering was veel te stevig. De volgende keer zou ik liever tot 10 gram nemen.

Mijn eigen kalmte gecombineerd met Kara die op het juiste moment doorhad dat ik niet goed ging heeft geholpen om geen psychische schade op te lopen aan deze trip maar ik kan mij indenken dat mensen hier enorm van in paniek raken.

Ik ben naar de smartshop teruggegaan en heb de medewerker een uitbrander gegeven over de dosering voor de eerste keer en het liegen over hoe sterk de invloed van suiker is. Ik woon in een kleine stad en die smartshop staat onder de lokale bevolking bekend als betrouwbaar en informatief. Dat vertrouwen is wel beschaamd. Ik vertrouw tegenwoordig alleen nog op mijn eigen research en neem nooit meer iets aan van een verkoper. Ik moet sinds die tijd denken aan een Arabisch gezegde: vraag het de gebruiker, niet de dokter.

Geef een reactie