Truffels: verbaasd door de eerste keer (tripreport)

truffels-eerste-keer

Ik heb laatst voor de eerste keer getript op truffels. Het trippen was een hele ervaring. Ik heb hieronder mijn beleving van die dag beschreven, en ik wil graag weten of iemand de ervaringen herkent en of het zo hoort, of dat ik het mogelijk nog iets meer comfortabel kan maken. Rond het einde lees je waarom.

Lees de veelgestelde vragen over truffels

Die dag begon voor mij door rond 14:00 uur in de middag wakker te worden nadat de avond er voor een collega over de vloer was geweest. Ik at alleen een kom havermout en was om 17:00 uur bij Yerome, de collega met wie ik had afgesproken.

High binnen een kwartier

Ik nam om 17:15 uur de 15 gram truffels en Yerome ook. Binnen een kwartier werd ik licht high en dat gevoel steeg steeds meer naar m’n hoofd en ogen.

Ik keek naar wat er om me heen hing in Yerome zijn huis en merkte dat als ik langer naar iets keek dat de vormen van objecten begonnen te ‘warpen‘ of dansen. Dit was rond 18:00 uur. De twee zwarte katten hadden hetzelfde als de muren. Ik kon niet een normale katten kop zien, op de een of andere manier werd bleef het abstract.

Ik merkte dat veel wat nuchter heel logisch was, trippend echt bijna moeilijk was om er over na te denken

In het begin van de trip konden we nog wel in gesprek blijven, maar ik merkte dat ik in een zin soms even stopte omdat het in m’n hoofd was weg gevallen. Ook merkte ik dat veel wat heel logisch was nuchter, trippend echt bijna moeilijk was om er over na te denken. Yerome gooide toen YouTube aan en de rasters van de indeling van YouTube zegmaar nam ik waar als fractal patronen, en geluid kwam ook op een hele andere manier binnen. Het is heel lastig te beschrijven.

Zwakjes door late maaltijd

Ik merkte dat ik me wat zwakjes voelde omdat ik heel de dag alleen die kom havermout had gegeten, dus ik begon een banaan te eten. Het eten zelf voelde ook bijna vreemd, for a second voelde het alsof ik daarna precies voelde waar de stoffen van de banaan heen gingen in m’n lijf.

Ik at dit rond 20:30, en wat ik for some reason altijd heb als ik voor me gevoel ‘te laat’ eet moet ik zo goed als altijd snel nummer twee naar de wc. Ook dat was een aparte ervaring al trippende op de wc, waar ik volgens mij een klein kwartier heb gezeten omdat ik even niet meer kon plaatsen of ik nou klaar was of niet.

Onverwerkte gevoelens

Hier dwaalde m’n gedachten af naar m’n familie en veel onverwerkte gevoelens die ik over hen had. Daar kwam die realisatie van weerstand vandaan. Toen werd het me duidelijk dat altijd als ik aan mijn ouders dacht dat er een soort twijfel automatisch meekwam.

Uiteindelijk heb ik allemaal goed het toilet verlaten chillde ik daarna nog even verder. Ik merkte  dat ik weer ‘op de grond’ was aangeland. Dit voelde meer als zwaar stoned zijn, al ‘wiggelde’ sommige vormen van dingen nog wel een beetje.

Opnieuw trippen na een joint

Toen dat weg was, ging ik naar huis met alleen een soort stonedheid over me heen en thuis uit gewoonte een jointje gedraaid en een aflevering gekeken van Doctor Who. Ik merkte dat in plaats van dat ik ‘normaal’ stoned werd, ik weer half in die headspace van trippende-zijn kwam. Al was het alleen het ‘zware’ gevoel er weer en niet de visuele effecten.

Na die aflevering ben ik gaan pitten, en werd opzich vrij normaal al wel iets meer verdufd wakker. Alsof m’n gebruikelijke gedachten patronen nog moesten ‘landen’ zegmaar.

Met dank aan Joshua voor het delen van zijn ervaring

Geef een reactie