DMT: de eerste keer die smaakt naar meer (tripreport)

DMT-eerste-keer-smaakt-meer-tripreport

Twee jaar geleden dacht ik nog dat ik niet ‘klaar’ was voor DMT. Maar sindsdien heb ik er eigenlijk best vaak aan gedacht. Uiteindelijk heb ik samen met een vriendin een grote hijs van het tripmiddel genomen, waardoor we in een totaal andere wereld belandden. 

Lees ook de veelgestelde vragen over DMT

We zaten op het bed van mijn vriendin toen onze tripsitter nog even uitlegde hoe we de DMT precies moesten roken. In het pijpje zat 75 milligram, en we waren er allebei helemaal klaar voor. We hadden besloten het tegelijkertijd te doen, zodat we elkaar misschien wel zouden vinden in die veelbesproken alternatieve realiteit.

Eerste hijs

Bij de eerste hit zat er nog maar weinig rook in het pijpje. Er gebeurde dus ook nog niet zoveel. Dus bij de tweede hijs probeerde ik het effectiever aan te pakken, aangezien ik me had voorgenomen om gelijk een stevige trip mee te maken.

Ik liet het goedje heel lang verdampen, totdat het hele pijpje wit zag. Daarna zoog ik alle rook in een keer naar binnen. Vervolgens moest ik mijn adem zo lang mogelijk ingehouden, zoals de tripsitter ons had verteld. Ik heb bovengemiddelde ervaring met bonghits en blowen, die nu ineens goed van pas kwam. Het lukte om ongeveer 50 mg in één hijs naar binnen te krijgen.

De wereld om me heen begon toen vrij snel te veranderen. Ik keek nog naar m’n pijpje, maar ik kon echt niet nóg een hit nemen. Ik hoorde onze sitter nog zeggen: ‘Misschien een derde?’ Mijn vriendin antwoordde met ‘neeeee…’. Toen besloot ik te gaan liggen en me mee te laten nemen. En hoe.

Een andere dimensie

Nadat een warme deken over me neerstreek, kwam ik in een andere dimensie; dit had ik me echt niet voor kunnen stellen. Ik werd ontvangen door twee Egyptisch uitziende, wulpse godinnen, die me met hun mooie ronde vormen uitnodigden om verder te gaan. Een heel warm welkom dus.

Toen ik ‘verder ging’ zag ik zóveel geometrische vormen, echt onvoorstelbaar. Vooral de kleuren paars en groen waren prominent aanwezig. De visuals van LSD en 2C-B zijn er niets bij. Gedachten kwamen soms voorbij, maar eigenlijk zweefde ik daar steeds gelijk weer van weg, alsof m’n bewustzijn ergens anders was en een met die andere realiteit. Ik had niet echt het idee meer dat ik nog een lichaam op aarde had.

Telepathische communicatie

Wat ik me daarna nog kan herinneren is dat er een groen hoofd tevoorschijn kwam die zo uit een schilderij van Alex Gray leek te zijn geplukt. Het hoofd communiceerde dat het tijd was om terug te gaan. Ik vond het wel prima.

Langzaam begon het allemaal minder te worden en ik landde echt met een big smile weer terug op aarde. Ik was verbaasd om hoe kort het duurde en ik was flabbergasted door wat ik net allemaal had ervaren. Ik kon nog een lichte tracer zien als ik m’n hand heen en weer zwaaide.

‘Holy shit’

M’n eerste woorden waren ‘holy shit’, terwijl m’n vriendin nog zat te trippen. Langzaam landde ook zij weer op aarde, zonder woorden. Al met al een erg vette ervaring. Ik voelde me erg dankbaar voor het warme welkom dat ik kreeg en voor het feit dat ik wat dingen heb mogen onthouden en mee mocht nemen.

Geef een reactie