Metocin: lachen om smeltende dartborden (tripreport)

metocin

Na wat online onderzoek naar research chemicals is mijn keuze uiteindelijk gevallen op 4-HO-MET, oftewel Metocin. Volgens tripreports is de headspace niet al te intens, terwijl de visuals de ‘main attraction’ zijn.

Lees ook: een soepele fietstocht door het bos

Onze tentamens zijn net voorbij als als ik me voorbereid om te gaan trippen samen met een van mijn beste vrienden, laten we hem even ‘Richard’ noemen. Het lijkt ons een mooie manier om de zomervakantie in te luiden.

Rond 21:30 uur nemen we bij mij thuis een grijs pilletje met LL op de achterkant. 25 milligram metocin zou erin moeten zitten. We hadden eerder allebei al een ‘allergiedosis’ genomen om zeker te weten dat we niet slecht zouden reageren op het middel.

De blaadjes beginnen te ademen

We zitten lekker te chillen in de tuin wanneer Richard na ongeveer een half uur al vrij sterk de eerste effecten begint te voelen. Hij heeft al aardig wat ervaring met truffels en herkent het gevoel meteen. Bij mij duurt het ongeveer vijftig minuten tot een uur voordat ik iets merk, maar zodra het zo ver is komen de effecten snel en sterk op. Kleuren worden een stuk feller, de blaadjes van de klimop beginnen een beetje draaien en de muren van het huis van de overburen ‘ademen’.

Ik loop naar binnen om wat water te halen, maar onderweg wordt mijn aandacht getrokken door het schilderij dat aan de muur hangt. Het is een schilderij van een Aziatische dame gemaakt door verf met een mes op het doek aan te brengen. De kleuren zijn prachtig en alle verfstreken beginnen te draaien en te bewegen. Ik roep Richard naar binnen, en ook hij vindt het schilderij erg mooi.

Smeltende muren

Vervolgens gaan we naar boven omdat ik graag op mijn kamer wil darten. Als we een tijdje boven zijn begint rond 22:45 uur de piekeffect van de metocin. Het dartbord lijkt wel te smelten en van de muur af te glijden. De hele kamer krijgt een warme gloed van het oranje licht en er lijken soms zelfs tinten groen op de muren te verschijnen. De visuals worden ontzettend intens. Richard zegt dat na al zijn truffel-trips dit veruit de heftigste visuele effecten zijn die hij ooit heeft meegemaakt. Alle structuren zijn veel intenser zichtbaar en alles wat we zien begint te vervormen en ademen.

Ik zet het nummer Skylab van Electronic System op Youtube op. Het is een psychedelisch nummer van veertien minuten uit 1974, een echte aanrader voor tijdens het begin van de piek van een trip. De akkoorden lijken voelbaar te worden, en de tonen van de synthesizer vertalen zich in visuals. De muziek is haast zichtbaar, erg speciaal.

Ik ga op bed liggen en begin naar het plafond te staren. Prachtige geometrische, psychedelische figuren verschijnen op het plafond. De kleuren groen, rood en paars domineren de visuals. Het lijkt haast alsof ik in een kaleidoscoop kijk, er gebeurt zo veel. Tijd begon langzaam zijn betekenis te verliezen, het veertien minuten lange nummer leek wel een uur te duren.

Energiek & praterig

Nadat ik een minuut of twintig op bed heb gelegen ga ik naast Richard in een van de twee fauteuils op mijn kamer zitten. We hebben een ontzettend leuk gesprek over van alles en nog wat en kunnen niet stoppen met lachen. Het niveau van de humor blijft de hele avond erg hoog, en we hebben eigenlijk de hele avond alleen maar lol gehad.

Het lijkt alsof de metocin ook een stimulerend effect heeft, omdat ik de hele avond barst van de energie en veel zin heb om te praten. Praten ging sowieso erg makkelijk omdat, zoals andere gebruikers al meldden, de headspace erg mild is. Richard en ik hadden weinig last van verwarring en de sfeer was de hele avond positief. Dit in tegenstelling tot andere psychedelica waar je nog wel eens een moeilijke fase in je trip kan hebben.

Come-down

Na ongeveer anderhalf tot twee uur gepiekt te hebben worden de effecten langzaam minder. Het ademen van objecten en afbeeldingen bleef echter nog vrij lang aanhouden al is het in mindere mate.

We eten een ijsje in de tuin, op het tuinstel waar de trip begonnen is. Ik stel voor nog een stukje te gaan wandelen omdat ik erg veel energie heb, maar Richard voelt zich daar nog niet helder genoeg voor, ook wel begrijpelijk, het is al laat en we zijn nog niet helemaal uitgetript. We sluiten de avond af door wat afleveringen van Bob Ross’ Joy of Painting te kijken en een lekker biertje te drinken, dit in de hoop wat rustiger te worden en beter te kunnen slapen. Dit was echter tevergeefs, want toen ik rond 2:30 uur naar bed ging kon ik niet slapen tot 5:00 uur. Richard bleef beneden op de bank slapen, en hij had helaas last van hetzelfde probleem.

Terugblik

Al met al was het een fantastische trip die zeker voor herhaling vatbaar is. Als je op zoek bent naar een toegankelijk psychedelisch middel met fantastische visuele effecten is metocin zeker aan te raden.

De headspace lijkt op een high van een sativa-dominante wietsoort vanwege de enorme creativiteit en mentale helderheid, gemengd met de energie van drie koppen koffie en een beetje vaagheid van truffels. Ondanks dat de headspace toegankelijk is blijft het een psychedelisch middel, dus zorg wel dat je in een goede set zit voordat je het neemt. Hoewel onwaarschijnlijker dan bij andere middelen blijft een bad trip mogelijk.

Geef een reactie