LSD: fietsen naar de Groene Ster op Bicycle Day (tripreport)

LSD-fietsen-naar-de-Groene-Ster-op-Bicycle-Day

Ter ere van het 76 jarig bestaan van LSD fietsen we trippend naar recreatiegebied de Groene Ster in Leeuwarden. 

Lees ook de veelgestelde vragen over LSD (F.A.Q.)

Wij zijn: mijn vriend, een vriend van ons en ik. Mijn vriend en ik hebben ervaring met LSD, de vriend die mee is niet. Daarom besluiten we om thuis in de achtertuin de zegel te nemen. Dit voelt veilig en vertrouwd aan.

Na ongeveer een half uur begint de LSD te werken en zien we overal patronen op de muren dansen. Het stadse appartement benauwd me en we besluiten te gaan rondlopen. Struunen zoals het zo mooi in z’n Fries heet.

De stad benauwt me, de huizen en de patronen zijn te dichtbij en voelt erg beklemmend, ik vind het te heftig en ik merk dat ik behoefte heb aan ruimte. Ik wil naar de Groene Ster, een natuurgebied net buiten Leeuwarden waar Psy-fi ook gehouden wordt. Maar het is zo’n 5 kilometer buiten de stad en in onze vage toestand twijfelen we om de bus te nemen. Dit lijkt ons te ingewikkeld.

De route naar de groene ster is praktisch een lang fietspad rechttoe, rechtaan en we besluiten voorzichtig te gaan fietsen. En dus besluiten wij 76 jaar na Albert Hoffmans fietstrip exact hetzelfde te doen. Tijdens het fietsen komt dit besef, dit geeft ons een soort lachkick, het lijkt zo ontzettend absurd en we voelen ons verbonden met Albert Hoffman op een vage manier.

Trippend fietsen is geweldig, de bomen om ons heen langs het fietspad voelen als een groene tunnel die ons naar de Groene Ster toe trekt, we voelen ons zo ontzettend welkom door de natuur.

Op de Groene Ster zoeken we een plekje uit bij het water. Het voet zo ontzettend vredig en stil aan en het enige wat we horen zijn vogels en het water. Ik besef me dat ik dit veel te weinig doe en dat ik altijd maar bezig ben of moet zijn met iets. Ik besluit mijn gevoelens op papier te zetten en ik kom tot het volgende :

Altijd maar een doel voor ogen,
altijd maar ergens mee bezig zijn en nooit eens echt rust.
Observeer, kijk en voel.
Sta stil.
Wees in het moment
Voel eens de zonnestralen of een zachte bries,
Pak je rust,
Geniet eens van wat er is,
en niet van wat er zou moeten zijn of wat er anders kan.
Geniet van wat er NU is

De visuals worden minder heftig, ik voel me vredig en rustig en hoe heftig de visuals net waren zo zet de LSD me nu aan het denken. Waarom moet ik altijd met iets bezig zijn? Waarom besteed ik zoveel tijd aan sociale media en Netflix. De natuur en de wereld is zoveel interessanter dan die neppe wereld. Confronterend en leerzaam vind ik het.

De vriend van ons die mee is beseft ook dat LSD een bijzonder middel is. Wij hadden hem van te voren gewaarschuwd dat het niet ”zomaar” een drug is zoals als keta of xtc. De uitspraak die naar boven komt is “LSD is a lady, you’ve got to threat her with respect’.’ De trip valt hem ook zeer goed maar is ook een eye-opener op het gebied van inzicht van persoonlijke ontwikkeling.

Na nog een mooie ontdekkingstocht op de Groene Ster fietsen we terug naar de stad. Waar de stad eerst beklemmend voelt voelt het nu aan als warm bad. Ik merk dat ik de drukte nu juist erg waardeer en de mensen op straat gezellig en prettig vind.

Al met al een zeer leerzame trip en als het mooi weer is lijkt me dit een mooie traditie om in stand te houden op Bicycle day. Volgend jaar weer, wie doet er mee?

Lees meer over de ontdekking van LSD

Geef een reactie